Άμεσες ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά στη ΖΕΠ Κοζάνης

Άμεσες ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά στη ΖΕΠ Κοζάνης

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση και οι ενέργειες του Πυροσβεστικού Σώματος με επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση και τον έλεγχο της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της ΖΕΠ Κοζάνης, κοντά στις εργατικές κατοικίες και το κτίριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προστατεύοντας ζωές και περιουσίες. Η Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας ενεργοποίησε 60 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και ομάδες της ΕΜΟΔΕ, τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, όπως και ο Δήμος Κοζάνης. Η Περιφέρεια απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και το προσωπικό που συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν έγκαιρα και με απόλυτη ασφάλεια, διαβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν κινδύνευσε και ότι το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει κανονικά την επόμενη μέρα.

*Τη φωτογραφία παραχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Διαβάστε επίσηςKοζάνη: Υπό έλεγχο η φωτιά στη ΖΕΠ, νέο μέτωπο φωτιάς στο χωριό Λιβερά

Loading

Play