Ο δήμος Πολυγύρου ολοκλήρωσε την αναβάθμιση του φωτισμού στον δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας, εγκαθιστώντας νέα αυτόνομα φωτιστικά σώματα με ηλιακά πάνελ. Η παρέμβαση αυτή βελτιώνει την οδική ασφάλεια και την πρόσβαση στην περιοχή, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.
Η παλαιά ηλεκτροφωτιστική γραμμή, που είχε κατασκευαστεί πριν από περίπου είκοσι χρόνια, είχε υποστεί σοβαρές φθορές, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο τέσσερα φωτιστικά σώματα. Δεδομένου ότι η πλήρης αποκατάσταση του δικτύου κρίθηκε αδύνατη, επιλέχθηκε η λύση των αυτόνομων ηλιακών φωτιστικών.
Τα νέα φωτιστικά έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία και σύμφωνα με τον δήμο, συμβάλλουν στην αύξηση της οδικής ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων, Ευάγγελος Αρβανίτης, σημείωσε ότι η παρέμβαση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού.
«Με την εγκατάσταση των νέων ηλιακών φωτιστικών δώσαμε οριστική λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, επιλέγοντας μια τεχνολογία σύγχρονη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Αρβανίτης.
![]()
