(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/MOTIONTEAM)

Ανδρουλάκης από 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη: «Να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά μια καλύτερη ζωή»

Στο 2ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πυλαίας – Χορτιάτη βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την κατασκευή του νέου κτιρίου στη Θέρμη, διότι αυτό στο οποίο στεγάζεται είναι ακατάλληλο.

propoli

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε πως «το ζήτημα της ειδικής αγωγής δεν είναι ένα ζήτημα μονής ευαισθησίας. Είναι πάνω από όλα ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Ήρθαμε σήμερα εδώ στην Πυλαία γιατί αναστέλλεται το 2ο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο γιατί κρίθηκαν ακατάλληλες οι υποδομές, εν διαμέσου της σχολικής περιόδου. Τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια».

Συμπλήρωσε ότι η χώρα μας έχει μείνει πίσω σε θέματα ειδικής αγωγής και στάθηκε στο ότι πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Από την πλευρά μας θα σώσουμε όλες μας τις δυνάμεις γι αυτό είναι προτεραιότητα μας τα παιδιά αυτά που έχουν ανάγκη το κοινωνικό κράτος, που έχουν ανάγκη όλους εμάς δίπλα τους, να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ζωή», πρόσθεσε.

Ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Κόπτσης δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έχει βρεθεί λύση.

«Παραχωρείται από τον δήμο Θέρμης οικόπεδο 20 στρεμμάτων και με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών θα χτιστεί ένα μεγάλο σύγχρονο κτίριο 6.000 τ.μ όπου θα στεγάζονται τρια σχολεία ειδικής αγωγής. Παραλληλα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη προσωρινή στέγαση του σχολείου αυτού έως ότου κατασκευαστεί το νέο κτίριο. Το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί, δεν αναστέλλεται η λειτουργία του και από τον Σεπτέμβριο γίνεται προσπάθεια στεγαστεί το σχολείο στο νέο κτίριο».

Loading