Ανδρουλάκης από Καλαμαριά: “Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός περιφρονούν την αυτοδιοίκηση” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε σήμερα (20/4) την Καλαμαριά συναντήθηκε με πολίτες και συνομίλησε με την δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

propoli

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να υπάρξει μια ενιαία αρχή διαχείρισης του παραλιακού μετώπου των 40 χλμ όλης της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη σωστή αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου είπε: «Ήρθα για να συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης των 40 χλμ του παραλιακού μετώπου που είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Γι’ αυτό προτείνουμε, επειδή είναι επτά δήμοι που μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια, να υπάρξει μια ενιαία αρχή υλοποίησης και διαχείρισης αυτού του μεγάλου έργου, με πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης των επτά δήμων και βέβαια της κοινωνίας των πολιτών».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι περιφρονεί την αυτοδιοίκηση ενώ έκανε λόγο και για κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης: «δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης να περιφρονεί τη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού που είναι να εκλέξει αυτοδιοίκηση, δημάρχους, δημοτικά συμβούλια που πρέπει να πρωταγωνιστούν στις αποφάσεις. Στις 9 Ιουνίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αποδοκιμαστεί το κλειστό σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη που περιφρονεί την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών σε πολύ μεγάλα έργα ανάπλασης που σχεδιάζονται πίσω από κλειστές πόρτες, με μόνη προτεραιότητα το χάιδεμα ισχυρών οικονομικών συμφερόντων κι όχι τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και στη Θεσσαλονίκη, και στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Η δήμαρχος Καλαμαριάς αφού ευχαρίστησε τον κ. Ανδρουλάκη ανέφερε: «δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν οι σοβαρές πόλεις σε όλον τον κόσμο, δηλαδή το αδόμητο και ελεύθερο παραλιακό μέτωπο, το οποίο να είναι φροντισμένο, να έχει χρήσεις κοινωφέλειας, πολιτισμού και ναυταθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω, γιατί μέχρι τώρα και από τον κυβερνητικό έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχουμε βοηθηθεί καταρχάς για να βρούμε στοιχεία, γιατί τα περισσότερα ξέρετε ότι γίνονται εκ κρυπτώ, όπως για παράδειγμα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ο σχεδιασμός της μαρίνας, όπου προβλέπεται ένα ατελείωτο real estate».

Η κ. Αράπογλου κατέληξε λέγοντας ότι: «Εμείς θέλουμε τον ναυταθλητισμό, θέλουμε το yachting, θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες και δεν θέλουμε δόμηση στο παραλιακό μέτωπο. Χαίρομαι επίσης για την πρότασή σας για τον πρωτεύοντα ρόλο της αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, γιατί αυτές τις μέρες -κι αυτό το ξέρετε και από τη δική μας ταλαιπωρία στον δήμο Καλαμαριάς, αλλά και από την ταλαιπωρία των δημάρχων της Αττικής που σήκωσαν ψηλά τη σημαία και όλη η ΚΕΔΕ για να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση τον ρόλο που συνταγματικά της αξίζει, δηλαδή να μπορεί να ορίζει το μέλλον της».

Δείτε φωτογραφίες από την περιοδεία Ανδρουλάκη στην Καλαμαριά

Loading