Άνοιγμα του Μουσείου Παιδιού και Παιχνιδιού στην Πυλαία στα τέλη του 2026 με 20.000 εκθέματα

Άνοιγμα του Μουσείου Παιδιού και Παιχνιδιού στην Πυλαία στα τέλη του 2026 με 20.000 εκθέματα

Στα τέλη του 2026 θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Μουσείο Παιδιού και Παιχνιδιού, στην περιοχή της Πυλαίας, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Περίπου 20.000 κομμάτια παιχνιδιών από την πρωτότυπη συλλογή της Μαριάννας Βιλδιρίδη, από τον 17ο έως τον 20ο αιώνα, θα φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο Μουσείο αφηγούμενα χιλιάδες ιστορίες σε μικρούς αλλά και σε μεγαλύτερους που αγαπούν το παιχνίδι.

Το Μουσείο θα είναι απόλυτα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία, βιοκλιματικό με κάθετες φυτεύσεις και ενεργειακά αυτόνομο. Ο ωφέλιμος χώρος υπολογίζεται σε 2.000 τ.μ., το συνολικό οικόπεδο έχει εμβαδόν πέντε στρέμματα, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπό ολοκλήρωση Μουσείο Παιδιού και Παιχνιδιού επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε ότι θα στεγάσουν μια πρωτότυπη συλλογή από 20.000 παιχνίδια, που χρονολογούνται από τον 17ο μέχρι τα τέλη του 20ού αιώνα, και τόνισε τη σημασία του Μουσείου ως έναν πραγματικό ονειρότοπο για μικρούς και μεγάλους.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι οι οικοδομικές εργασίες του Μουσείου προβλέπεται να ολοκληρωθούν με το τέλος της φετινής χρονιάς. Από την πλευρά της, η κ. Αηδονά τόνισε πως «το Μουσείο Παιδιού και Παιχνιδιού είναι ένα έργο με ιδιαίτερη αξία και σημασία όχι μόνο για τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αλλά και για την Κεντρική Μακεδονία και ολόκληρη τη χώρα».

*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Loading

Play