Αντίδοτο στον καύσωνα οι μουσικές βραδιές στη Νέα Παραλία

Ο Ιούνιος φέτος μας ταλαιπωρεί με την αφόρητη ζέστη και οι εβδομαδιαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών στην Νέα Παραλία με ελεύθερη είσοδο είναι μια ωραία βραδινή απόδραση», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνταξιούχος Κατερίνα Π., με αφορμή τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά τον Ιούνιο ο Σύλλογος Φίλοι Νέας Παραλίας (Σ.Φ.Ν.Π.), φέτος για πρωτη φορά με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Η Νέα Παραλία είναι μια ανάσα οξυγόνου, φυσικού και πνευματικού για μένα!», συμπληρώνει η κ. Κατερίνα.

propoli

Χθες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μουσική βραδιά του μήνα, με την Big Band Philippos Nakas και το 16μελές μουσικό σχήμα της, που είναι φτιαγμένο στα πρότυπα των αμερικανικών big bands της δεκαετίας του 1930 και έπειτα. Ο μαέστρος της, Χρίστος Αθανασιάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Σ.Φ.Ν.Π. επισημαίνοντας: «φυσικά προσφερθήκαμε χωρίς καμία αμοιβή για αυτήν την μουσική βραδιά. Χαιρόμαστε που μας δόθηκε ευκαιρία να προσφέρουμε στο κοινό μια μουσική βραδιά με αυθεντικές ενορχηστρώσεις γνωστών και μη τραγουδιών. Το γεγονός αυτό μάς υπενθυμίζει ότι η τζαζ είναι ήδη στη ζωή μας με την πολύπλευρη οπτική της, τις μελωδίες, τους ρυθμούς και τα αμέτρητα χρώματα των μουσικών της οργάνων», είπε.

Στην χθεσινή μουσική βραδιά βρέθηκε και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης. «Παρακολουθώ κάθε χρόνο τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Συλλόγου της Νέας Παραλίας. Νομίζω πως επιβραβεύεται κάθε φορά από τον κόσμο αυτή η ευρηματικότητα της κοινωνίας των πολιτών να μπορεί να κάνει όμορφες εκδηλώσεις πολιτισμού για τους πολίτες της πόλης. Είμαστε ανοιχτοί να δίνουμε το χώρο της Νέας Παραλίας για εκδηλώσεις πολιτισμού, αποδεχόμενοι την όποια πρόταση των ατόμων ή φορέων», είπε ο Δήμαρχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Σ.Φ.Ν.Π., Κυριάκος Χατζηϊωάννογλου αναφέρθηκε στις επόμενες εκδηλώσεις του Ιουνίου λέγοντας: «μετά την εκδήλωση με την Ορχήστρα Βιολιών / Violione Orchestra του ΠΑΜΑΚ που έγινε στις 4 Ιουνίου 2024 και τη χθεσινή τζαζ βραδιά με την Big Band Philippos Nakas, την Τετάρτη 19 Ιουνίου θα έχουμε μουσικοχορευτική εκδήλωση swing με τους Jitterbugs skg, στην τοποθεσία Deck του Κήπου της Μεσογείου. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το σχήμα ΜέθΩδος των Τριών με τις Χριστίνα Σαμαρά, Σοφία Καρπουλτζή και Σοφία Βουλγαρίδου. Κλείνουμε την Κυριακή 30 Ιουνίου με τους The Drum Kicks Band στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών».

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για την επετειακή 10η πασαρέλα ρούχων «μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά». Ο εμπνευστής της πασαρέλας, αρχιτέκτονας Bernard Cuomo, αποκάλυψε ότι 59 σχεδιαστές – αρχιτέκτονες διαφόρων ηλικιών θα λάβουν μέρος στη φετινή εκδήλωση. «Η εκδήλωση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο αποτελεί πια διοργάνωση του Συλλόγου μας, Φίλοι της Νέας Παραλίας, και του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης. Είναι απόρροια της καλής μας συνεργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει θέμα της “Το Ελληνικό Φως”», είπε ο κ. Cuomo.

Σοφία Προκοπίδου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading