Απ. Τζιτζικώστας – Εγκαίνια Ορθοπαιδικής Κλινικής «Γ.Γεννηματάς»: «Η υγεία είναι στην απόλυτη προτεραιότητά μας» (pics & vids)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε την Ορθοπαιδική Κλινική του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» που υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικωστας έκανε λόγο για μια πολύ ευχάριστη ημέρα ενώ τόνισε πως “για όλους εμάς στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η υγεία είναι στην απόλυτη προτεραιότητα μας”. Αναφέρθηκε στην εξασφάλιση 80 εκατομμυρίων από ευρωπαϊκά κονδύλια, εκ των οποίων τα σαράντα θα χρησιμοποιηθουν για προσλήψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό και τα υπόλοιπα σε αναβάθμιση των υποδομών κάθε νοσοκομείου και κέντρου υγείας της Περιφέρειας. “Δεν υπάρχει νοσοκομείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δεν έχει αναβαθμιστεί τουλάχιστον μία κλινική ή πτέρυγα τουσημείωσε χαρακτηριστικά.

propoli

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε πως η επένδυση στο ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση: “Αυτό το δείξαμε εν μέσω πανδημίας διπλασιάζοντας τα κρεβάτια των ΜΕΘ σε έναν αγώνα”

“Ό,τι άλλο μπορεί να κάνει η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης για να βελτιώσει τη ζωή του καθένα μας να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει” συμπλήρωσε η Βούλα Πατουλίδου.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι: «ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες και όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε “πλάτη” για το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Κλείνοντας ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογατζίδης πρόσθεσε:

«Έχουμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης το οποίο αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Όλος αυτός ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση των υποδομών έχει ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Εν συνεχεία, μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην ανακαινισμένη πτέρυγα όπου ο διοικητής του νοσοκομείου παρουσίασε τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις που θα βελτιώσουν στο έπακρο τη νοσηλεία των ασθενών, ενώ υπήρχε η γενικότερη ευχή να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του politic.gr:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βραδιά Jazz με τους “Smoothers” του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου

Loading