Απ. Τζιτζικώστας για ανάπλαση ΔΕΘ: «Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές πρέπει να ασχοληθεί έντονα με το πρότζεκτ»

Το πρότζεκτ της ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης, καθώς τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως το θέμα έχει καθυστερήσει χρονικά.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που έγινε στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο πρότζεκτ το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μείνει στάσιμο, παρότι μέχρι στιγμής έχουν δοθεί σημαντικά ποσά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως «η ανάπλαση θα αναβαθμίσει τις υποδομές και θα κάνει τη ΔΕΘ την πιο σύγχρονη έκθεση στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα αλλάξει την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό πάντα με άλλα έργα, όπως το παραλιακό μέτωπο. Θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο με πάρκο που θα είναι ανοιχτό για τους πολίτες».

Ακολούθως ο περιφερειάρχης στάθηκε στην επίδραση που θα έχει για όλη τη Θεσσαλονίκη η ολοκλήρωση του πρότζεκτ. «Η αναβάθμιση της Έκθεσης δεν θα αφορά μόνο τη ΔΕΘ, αλλά όλη την πόλη. Μας αφορά όλους. Θέλω αυτό το πρότζεκτ να προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς και επιθυμία μου είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές να ασχοληθεί με το ζήτημα της ανάπλασης, ώστε να κινηθούμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Η ΠΚΜ υποστηρίζει σε απόλυτο βαθμό την ανάπλαση της ΔΕΘ, ενώ έχουμε εξασφαλίσει και κάποια ποσά από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουμε από τη μεριά μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του σημειώνοντας πως «αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και οι θεσμοί έχουμε συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ΣΔΙΤ. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις που έχουμε λάβει, ώστε να υπάρξει ένα λειτουργικό μοντέλο για την ταχύτερη ανάπλαση της ΔΕΘ».

Δείτε επίσης: Πώς να μην κολλάει το μέλι στο κουτάλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading