Χαλκιδική : Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τουρνουά Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour για την προώθηση του γκολφικού τουρισμού στη Β. Ελλάδα

Επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του γκολφικού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα που ξεκίνησε το Porto Carras Grand Resort, με πρώτη διοργάνωση το διεθνές τουρνουά Porto Carras Pro-AmAegean Mini Tour, στην οποία συμμετείχαν αθλητές από 12 χώρες.

propoli

Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες γκολφέρ από την Ευρώπη, ο ιδανικός καιρός, το αναβαθμισμένο γήπεδο γκολφ του Porto Carras και οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις, αποτέλεσαν παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Χαλκιδική.

Στο μοναδικό γήπεδο γκολφ στη Βόρεια Ελλάδα, 18 οπών και par 72, συγκεντρώθηκαν γκολφέρ από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σουηδία, την Τσεχία και την Ελλάδα.

Η Marketing Manager του Porto Carras Grand Resort, Ευγενία Τραϊκάπη, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (χορηγός επικοινωνίας) για το τουρνουά, τόνισε πως αποτέλεσε μία νέα αρχή της διεύθυνσής του, για την ανάπτυξη του αθλήματος, όπου στο παρελθόν είχαν συμμετάσχει προσωπικότητες του αθλήματος από το εξωτερικό. “Με τη νέα αυτή αρχή”, τόνισε πως “αποδεικνύεται ότι έχουμε πολύ περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα από τον Ήλιο και τη θάλασσα και σ’ αυτά πρέπει να επενδύσουμε όλοι”…

Κι αυτό επειδή είναι ένα άθλημα με το οποίο ασχολείται πάρα πολύς κόσμος 365 μέρες το χρόνο! Επισήμανε μάλιστα πως είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια περιοχή όπως η Χαλκιδική να ενισχυθεί τουριστικά από τουρίστες που παίζουν γκολφ και αναζητούν νέους προορισμούς και να παίζουν σε καινούργια γήπεδα, που το θεωρούν πολύ σημαντικό, δεδομένου ότι κάθε ένα από αυτά έχει τις ιδιαιτερότητές του (άλλες καμπύλες, άλλες ανηφόρες ή κατηφόρες) και θέλουν τα χτυπήματά τους να είναι σε καινούργιο μέρος. “Άρα είναι είναι σημαντικό να δίνουμε σε ανθρώπους που επιζητούν νέους προορισμούς έναν όπως αυτόν του Porto Carras. Γι αυτό διοργανώθηκε κι αυτό το τουρνουά το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας” σημείωσε. Επισήμανε μάλιστα πως για τους παραπάνω λόγους τo golfclub είναι ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο.

Στην κάθε ομάδα που αγωνίστηκε στο τουρνουά συμμετείχαν, ένας επαγγελματίας γκολφέρ και τρεις Amateur (ερασιτέχνες). Δηλαδή δεν ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ φίλων, όλα έγιναν υπό το PGA (Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γκολφ), αλλά έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα να το απολαύσουν παίζοντας δίπλα σε επαγγελματίες γκολφέρ.

Ο πρόεδρος του PGA Greece (Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γκολφ Ελλάδος), Γιώργος Διάκου, είπε πως το γήπεδο του Porto Carras σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι πολύ καλύτερο κι αυτό βοήθησε στην επιτυχία του τουρνουά.

FootGolf με μέλη της ομάδας των Legends 2004

Εντυπωσιακό ήταν και το πρωτότυπο FootGolf που πραγματοποιήθηκε, στο οποίο οι πρωταθλητές Ευρώπης Ζήσης Βρύζας, Φάνης Κατεργιαννάκης, Άγγελος Μπασινάς, Βασίλης Τσιάρτας, Τάκης Φύσσας και Κώστας Χαλκιάς που κατέκτησαν το Euro 2004 με την εθνική μας ομάδα, καθώς επίσης, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Νίκος Λυμπερόπουλος κλήθηκαν να τοποθετήσουν μία μπάλα ποδοσφαίρου σε τρύπες μεγαλύτερες από αυτές του γκολφ, με όσο το δυνατόν λιγότερα χτυπήματα. Οι κανόνες του παιχνιδιού ακολούθησαν περισσότερο αυτούς του γκολφ και λιγότερο του ποδοσφαίρου, προσφέροντας ένα απολαυστικό άθλημα γεμάτο διασκέδαση, χαρά, ποδόσφαιρο και γκολφ!

“Ενδιαφέρον παιχνίδι” χαρακτήρισε το FootGolf, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βασίλης Τσιάρτας και ευχάριστη τη συμμετοχή του σ’ αυτό, ερωτηθείς για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία του, λέγοντας πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερο με τις κατάλληλες προπονήσεις.

“Χαλαρό αλλά όχι εύκολο παιχνίδι” χαρακτήρισε το FootGolf ο Άγγελος Μπασινάς, ενώ ο πρόεδρος των Legends 2004, Τάκης Φύσσας, είπε πως ήταν πολύ ωραία εμπειρία να παίζουν γκολφ με μία μπάλα ποδοσφαίρου, μαζί με επαγγελματίες γκολφέρ, το απολαύσανε και θά θελε να συμμετάσχει και στο μέλλον σε έναν τέτοιο αγώνα. Δεν έκρυψε δε τη χαρά του που πρώτευσε σ’ αυτό το παιχνίδι…

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία στο πρόγραμμά τους να συμμετάσχουν και σ΄ ένα σε ένα golf clinic, σε μια βόλτα με σκάφος καθώς επίσης και σε ένα wine tasting στον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας, του Domaine Porto Carras.

 

Οι Αγώνες Γκολφ – Οι νικητές του τουρνουά

Στις ομάδες, για το Pro-Am τουρνουά, πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των Παπαδόπουλου, Αβραμίδου, Μαλτεζάκη, Πιπερά, δεύτερη βγήκε των Χρήστου Νικόπουλου, Γκότση, Werner και Καλογήρου, ενώ τρίτη τερμάτισε η ομάδα των Θέμη Γκίνη, Fistrek, Hoppen, Φασόη. Στις ειδικές ομαδικές βραβεύσεις πρώτη ομάδα την πρώτη ημέρα ήταν η ομάδα των Σωφρόνη, Μπουντή, Van Duijne, Φραγκίστα και δεύτερη η ομάδα των Elli, Marian Abrashev, Alexander Abrashev, Τουργαΐδη.

Σε ατομικό επίπεδο, πρωταθλητής στους Pro αναδείχτηκε ο Σουηδός Enrik Hengdahl.

Στην κατηγορία Amateur Gross πρώτος βγήκε ο Alexander Abrashev, δεύτερος ο Christian Werner και τρίτος ο Marian Abrashev.

Στην κατηγορία Amateur Net πρώτος βγήκε ο Αναστάσιος Γκότσης, δεύτερος ο Φίλιππος Πιπεράς και τρίτος ο Γιώργος Καρακάσης.

Το Longest Drive της πρώτης ημέρας κέρδισε ο Christian Werner και της δεύτερης ημέρας ο Αναστάσιος Γκότσης, ενώ στην κατηγορία Closest To The Pin, την πρώτη μέρα κέρδισε ο Πέτρος Τουργαΐδης και τη δεύτερη ο Μιχάλης Αρχαγκελίτης.

Τιμητικό βραβείο δόθηκε στην εθνική ομάδα των Legends 2004, των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004.

Οινογνωσία για καλό σκοπό

Παράλληλα, το Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour ενίσχυσε με την υποστήριξη του Domaine Porto Carras τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «Η ΛΑΜΨΗ».

Κατά τη διάρκεια δύο Wine Tasting Sessions αλλά και στο Awards Gala Dinner οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στον σκοπό αυτό.

Μαθήματα Γκολφ για αρχάριους

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι non-golfers μαζί με την ομάδα των Legends 2004 έλαβαν μέρος σε ένα Golf Clinic. Εκεί έμαθαν τις βασικές αρχές του ολυμπιακού αθλήματος του γκολφ.

Το Porto Carras Pro-Am διοργανώθηκε από το Porto Carras Golf υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και του PGA of Greece (Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Γκολφ Ελλάδος), μέλους του Confederation of Professional Golf και τον μέγα χορηγό, την AEGEAN.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε για δημοσίευση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ActiveMedia Group

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading