Χαλκιδική: Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το 38ο Καρναβάλι Πολυχρόνου από την Τσικνοπέμπτη

Χαλκιδική: Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το 38ο Καρναβάλι Πολυχρόνου από την Τσικνοπέμπτη

Με μουσική, γλέντια, χορό, κρασί και εδέσματα, η Χαλκιδική ετοιμάζεται να γιορτάσει τις Απόκριες. Το 38ο Καρναβάλι Πολυχρόνου ξεκινά μεθαύριο Τσικνοπέμπτη από νωρίς στην πλατεία Πολυχρόνου και κορυφώνεται την Κυριακή με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων στην κεντρική πλατεία και το βράδυ με το κάψιμο του καρνάβαλου στην παραλία.

Οι διοργανωτές τόνισαν σε συνέντευξη τύπου ότι το Καρναβάλι Πολυχρόνου δεν είναι απλώς μια εκδήλωση: Είναι γιορτή καρδιάς, παράδοση χρόνων και αφορμή για συνάντηση, γέλιο και χορό, προκειμένου να ζήσουμε ξανά το πιο φωτεινό πρόσωπο των Αποκριών.

«Το Καρναβάλι Πολυχρόνου είναι το πιο επιτυχημένο καρναβάλι της Χαλκιδικής και ένα από τα ομορφότερα της Βόρειας Ελλάδας, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος Κασσάνδρας. Υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών και όλων των φορέων της περιοχής, λέγοντας ότι η προετοιμασία περιλαμβάνει μήνες δουλειάς και αγάπης για τον τόπο.

Η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυχρόνου αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του συλλόγου από το 1984, επισημαίνοντας ότι οι εκδηλώσεις διαρκούν 12 ημέρες και περιλαμβάνουν δράσεις για παιδιά και ενήλικες, με στόχο τη συνεχή ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Τσικνοπέμπτη τελετή έναρξης με συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων, αποκριάτικο χορό και γλέντι στην πλατεία του χωριού, καθώς και συναυλία του Γιώργου Λιβάνη την Κυριακή. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρέλαση αρμάτων και την τελετή λήξης με το κάψιμο του καρνάβαλου.

Το 38ο Καρναβάλι Πολυχρόνου συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυχρόνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κασσάνδρας. Οι διοργανωτές καλούν το κοινό να συμμετάσχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Loading

Play