Δίκη για την φονική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Καταθέσεις σοκ από τους τραυματίες

Δίκη για την φονική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Καταθέσεις σοκ από τους τραυματίες

Με τις καταθέσεις των υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης που τραυματίστηκαν από την επίθεση του δράστη με το τσεκούρι τον Ιούλιο του 2020, ξεκίνησε σήμερα αργά το μεσημέρι η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας. Η υπάλληλος που έχασε το ένα της μάτι από το χτύπημα του δράστη, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλο το σκηνικό της σοβαρής επίθεσης που οδήγησε στον θάνατο του συναδέλφου της. Στη συνέχεια, ο δράστης επιτέθηκε και στην ίδια χτυπώντας την στο πρόσωπο.

Η συνάδελφός της, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και την πλάτη, κατέθεσε με λυγμούς για την πάλη που προηγήθηκε μέχρι να φτάσει ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, ο οποίος και με τη βοήθεια δύο ακόμη ατόμων κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συνέλαβαν τον δράστη και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Το δικαστήριο διέκοψε λόγω παρέλευσης ωραρίου και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου με την απολογία του κατηγορούμενου, την αγόρευση της Εισαγγελέως και τις τοποθετήσεις των συνηγόρων.

Ο δράστης έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και σε επιπλέον 26 χρόνια για τα αδικήματα της απόπειρας δολοφονίας και για οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Loading

Play