Σε λίγα λεπτά ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου είναι γεμάτη με συγγενείς θυμάτων, δικηγόρους και εκπροσώπους του Τύπου, ενώ αναμένονται και οι κατηγορούμενοι.
Οι συγγενείς των θυμάτων καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου, εκφράζοντας την αγωνία τους για την απόδοση δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, Παύλος Ασλανίδης, χαρακτήρισε τη δίκη ιστορική και ευχαρίστησε τους πολίτες που διαδηλώνουν έξω από τα δικαστήρια για τη στήριξή τους.
Στον χώρο της δίκης έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τουλάχιστον τρεις διμοιρίες να βρίσκονται κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ η παρουσία των μέσων ενημέρωσης είναι πολυάριθμη.
Από το πρωί, κόσμος συγκεντρώνεται στον ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ στη Λάρισα, συμμετέχοντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πολίτες έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα για δικαιοσύνη και ασφαλείς μεταφορές, καθώς η προσέλευση των διαδηλωτών αυξάνεται όσο πλησιάζει η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας.
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας θα βρεθούν 36 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 33 αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργημάτων. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται στελέχη οργανισμών του ελληνικού σιδηροδρόμου, όπως ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΡΑΣ, με κατηγορίες που σχετίζονται με την επικίνδυνη παρέμβαση στη συγκοινωνία.
![]()
