Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η ανάδειξη της κοινής ιστορικής μνήμης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, Tigran Mkrtchyan, καθώς και τον επίτιμο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Άκη Δαγκαζιάν. Η Θεσσαλονίκη αναγνωρίζεται ως πόλη-καταφύγιο για την αρμενική κοινότητα, με αφορμή την 111η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε η σημασία της Θεσσαλονίκης και η απόφαση να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην πόλη, η οποία φιλοξενεί ένα ισχυρό αρμενικό στοιχείο. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, 30/4, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ.Μ.Θ.) σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ. και την Πρεσβεία.
Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις για τον Σεπτέμβριο, με αφορμή την 35η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αρμενίας, καθώς και προτάσεις για την ανάδειξη της αρμενικής κληρονομιάς στην πόλη. Ο δήμαρχος τόνισε τη δέσμευση για στήριξη κάθε πρωτοβουλίας που ενισχύει τους δεσμούς των λαών μας.
![]()

