Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Ο χώρος του σχολείου πρέπει να εξάπτει την περιέργεια του παιδιού

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου προχώρησε στην αναμόρφωση του σχολικού περιβάλλοντος σε 22 σχολικές μονάδες του Δήμου. Στόχος η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Για να γίνει το σχολείο πιο αποτελεσματικό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον στο οποίο μαθητές αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Εάν ένα σχολείο δεν είναι ασφαλές, οι συνέπειες για τα παιδιά είναι πολλές.

propoli

Όταν τα παιδιά δεν αισθάνονται ασφαλή μέσα στο σχολικό περιβάλλον, αυξάνονται οι βανδαλισμοί στις εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό του σχολείου. Συνεπώς, κλιμακώνεται η ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τα σχολικά κτήρια και οι υπόλοιποι χώροι μπορούν να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεταδίδουν στα παιδιά θετικά συναισθήματα. Τα παιδιά αισθάνονται όμορφα όταν μεγαλώνουν σε περιβάλλον ευχάριστο, άνετο και ασφαλές.

Τόσο τα σχολικά κτήρια όσο και οι υπόλοιποι σχολικοί χώροι υποδέχονται τους μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όταν ένα παιδί πλησιάζει το χώρο του σχολείου, ο χώρος αυτός εξάπτει την περιέργειά του και τη φυσική του τάση για παιχνίδι.

Ένα φωτεινό χρώμα, ένα εκφραστικό πρόσωπο ή ένα ενδιαφέρον αντικείμενο έλκουν φυσικά ένα παιδί και βοηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η ύπαρξη ενός φιλόξενου και όμορφου σχολικού χώρου  εξασφαλίζει, σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε διδασκαλία και μάθηση και βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαιδευσης..

Έχοντας αυτές τις ιδέες ως οδηγό μας προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του σχολικού περιβάλλοντος σε 22 σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Έγιναν ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλαγή φωτισμού, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου του σχολείου.

Το πρόγραμμα παρεμβάσεων θα συνεχιστεί όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Οι μαθητές του Δήμου μας αξίζουν μια καλύτερη ποιοτικότερη εκπαίδευση και η προσπάθειες μας έχουν αυτή τη στόχευση.

Για πρώτη φορά φέτος έγινε μαζική προμήθεια σε laptop (150 τεμάχια) και μοιράστηκαν στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Βοήθησαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εντάχθηκαν στον εξοπλισμό των σχολείων. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα εξοπλισμού των σχολείων προχωρήσαμε σε μελέτη και διαγωνισμό για 150 (βιντεοπροβολείς, laptop, H/Y) τα οποία θα μοιραστούν σε μονάδες της Β/θμιας εκπαίδευσης το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Προχωρήσαμε στην κατάρτιση πρότασης (πρόγραμμα Τρίτση) για προμήθεια 350 έξυπνων συστημάτων διάδρασης που θα ενισχύσουν τη δουλειά των εκπαιδευτικών και θα βελτιώσουν την εκπαίδευση των παιδιών του Δήμου μας. Το ύψος της πρότασης που θα κατατεθεί είναι 2.500.000€.

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Μεγάλη εκδήλωση στις 13/06 για τη σύνδεση της αιμοδοσίας με την ιστορία – “Παρών” από Γιάννα Αγγελοπούλου

Loading