Εμπρησμός στις φυλακές Διαβατών: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι

Εμπρησμός στις φυλακές Διαβατών: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι

Τέσσερις Τούρκοι κρατούμενοι κατηγορούνται για τον εμπρησμό στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τον περασμένο Αύγουστο και, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., αποδίδεται σε εμπρησμό. Η υπόθεση φαίνεται να συνδέεται με διαμαρτυρία για την έκδοση έγκλειστου συμπατριώτη τους στην Τουρκία.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις άνδρες, ηλικίας 32, 26, 50 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος φέρεται να βγήκε από θάλαμο κράτησης, μεταφέροντας στρώματα στα οποία είχε ήδη εκδηλωθεί φωτιά και τα μετέφερε σε διάδρομο. Οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι κρατούμενοι φέρονται να συνέδραμαν στην επέκταση της πυρκαγιάς, τοποθετώντας ερμάρια μπροστά σε πόρτα διαδρόμου ώστε να εμποδίσουν το κλείσιμό της, αλλά και μεταφέροντας επιπλέον στρώματα από το εσωτερικό των θαλάμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς είχαν κινητοποιηθεί πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Κάποιοι κρατούμενοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Η ενέργεια φέρεται να έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς 48χρονο Τούρκο, για τον οποίο είχε αποφασιστεί η έκδοσή του στην πατρίδα του για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι Αρχές εξέτασαν την παρουσία και τις κινήσεις κρατουμένων τουρκικής καταγωγής, ενώ μετά το περιστατικό αποφασίστηκε η μετακίνησή τους σε άλλες πτέρυγες των φυλακών Διαβατών, προκειμένου να αποτραπούν νέες εντάσεις.

Loading

Play