Σε 12 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας διεξάγονται σήμερα εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων για την επόμενη τετραετία.
Ειδικότερα, στους τρεις μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αυτούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, διεξάγονται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρων και η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, με τον κ. Αναστασόπουλο να λαμβάνει ποσοστό 22,49% και τον κ. Κουτσόλαμπρο 18,84% στον α΄ γύρο των εκλογών.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, υποψήφιοι είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Φινοκαλιώτης και η Μαρούσα Πρωτοπαπαδάκη, με τον κ. Φινοκαλιώτη να έχει ποσοστό 28,46% στον α΄ γύρο.
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, οι υποψήφιοι είναι ο νυν πρόεδρος Ηλίας Κλάππας και ο Πολυχρόνης Περιβολάρης, με τον κ. Κλάππα να προηγείται με ποσοστό 48,38% στον α΄ γύρο.
Παράλληλα, κρίνονται σήμερα το αποτέλεσμα στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αιγίου, Θήβας, Κατερίνης, Κορίνθου, Λάρισας, Ναυπλίου, Πάτρας, Ρόδου και Χανίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
