Εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη ζωής και χρήση απινιδωτή από τον ΕΕΣ

Εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη ζωής και χρήση απινιδωτή από τον ΕΕΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει πρόγραμμα εκπαίδευσης στη βασική υποστήριξη ζωής και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή την Κυριακή 15 Μαρτίου στο Πανόραμα. Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί από τις 09:00 έως τις 15:00 στο Δημαρχείο Πανοράματος και απευθύνεται σε μέλη των οργανώσεων Daughters of Penelope – Chapter D456 Kallityches Panorama και AHEPA – Chapter HJ41 Kalamaria Hellas, με τη στήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στο πλαίσιο του πιστοποιημένου προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην αναγνώριση καρδιακής ανακοπής, στην εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πρακτική εξάσκηση σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Όπως αναφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της ετοιμότητας της κοινωνίας, καθώς η έγκαιρη παρέμβαση στα πρώτα λεπτά ενός περιστατικού μπορεί να είναι καθοριστική για τη διάσωση ζωών. Η γνώση των Πρώτων Βοηθειών μπορεί να σώσει ζωές.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του οργανισμού για ενημέρωση και εκπαίδευση σε συνεργασία με φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλονίκη, με στόχο τη διάδοση της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών και την ενίσχυση της κοινωνικής ετοιμότητας.

Loading

Play