Εκπληκτικές ερμηνείες στο 5ο Olympic Sax Festival με επτά σαξόφωνα

Εκπληκτικές ερμηνείες στο 5ο Olympic Sax Festival με επτά σαξόφωνα

Στο 5ο Olympic Sax Festival, επτά σαξόφωνα ερμηνεύουν πρωτότυπα έργα, προσφέροντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια σπάνια μουσική εμπειρία. Η ορχήστρα συμπράττει με άλλα όργανα, όπως τούμπα, τρομπόνι και τρομπέτες, δημιουργώντας ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα που δύσκολα συναντά κανείς σε συμβατικές συναυλίες.

Αυτή η διοργάνωση θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνοντας highlights όπως το ρεσιτάλ σαξοφώνου με πιάνο και το αναγνωρισμένο τρίο Human Touch.

Ο Γεώργιος Λυγερίδης, σαξοφωνίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, σημειώνει ότι το σαξόφωνο έχει πολλές δυνατότητες στον χώρο της κλασικής μουσικής και η συνεργασία του με άλλα όργανα μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Αυτό για μας αποτέλεσε μια πρόκληση, ώστε να αναδείξουμε αυτές τις ικανότητες», τονίζει.

Η διοργάνωση ξεκινά το Σάββατο 2 Μαΐου με pre-concert από το Duo Photosynthesis και ακολουθεί η συναυλία «Sequences» με τον Jan Gričar στο σαξόφωνο. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαΐου, με διάφορες μουσικές προσεγγίσεις, από κλασικά σύνολα έως jazz σχήματα.

Ξεχωριστή στιγμή θα είναι η εμφάνιση του συνόλου Sax Nouveau με την παράσταση «Anasa+», όπου επτά σαξόφωνα θα συμπράξουν με το κουιντέτο χάλκινων πνευστών «AEOLOS». «Έχουμε τρία έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για αυτή τη συναυλία», αναφέρει ο κ. Λυγερίδης, υπογραμμίζοντας την υψηλή ποιότητα της παραγωγής.

Το φεστιβάλ στοχεύει επίσης στην εκπαιδευτική διάσταση, προσφέροντας masterclasses και ευκαιρίες στους νέους μουσικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. «Η Θεσσαλονίκη έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το σαξόφωνο, με ενεργή κοινότητα και πολλούς μαθητές», καταλήγει ο Γεώργιος Λυγερίδης.

Loading

Play