Έλεγχοι της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει το κυκλοφοριακό στην πόλη.

Γερανοί απομάκρυναν το πρωί αυτοκίνητα που ήταν παράνομα σταθμευμένα δεξιά και αριστερά της οδού Δωδεκανήσου, εμποδίζοντας την απρόσκοπτη κίνηση των Ι.Χ. οχημάτων και των λεωφορείων, ενώ τις επόμενες ημέρες ανάλογες επιχειρήσεις θα γίνουν στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Πολυτεχνείου και Βασιλίσσης Ολγας.
“Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί. Βλέπουμε που υπάρχει πρόβλημα και παρεμβαίνουμε”, δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία, Δημήτρης Δαγκλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”.

propoli

Είπε ακόμη πως “η αστυνόμευση και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και δεν θα είναι πυροτέχνημα”, προσθέτοντας πως έμφαση θα δοθεί σε κεντρικούς άξονες της Θεσσαλονίκης εκεί όπου “πέφτει” ο κύριος όγκος των οχημάτων. “Ηδη έχει βελτιωθεί αισθητά η Τσιμισκή και η Λεωφόρος Νίκης” τόνισε ο κ.Δαγκλής, κάνοντας λόγο για άριστη συνεργασία του δήμου με την τροχαία.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο δεν θα υπάρχει καμία ανοχή και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους παρκάρουν σε ράμπες και σε θέσεις στάθμευσης αναπήρων, καθώς και σε διαβάσεις πεζών.

Εκτός όμως από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε δίκυκλα που είναι σταθμευμένα σε πεζοδρόμια εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και επεκτάθηκαν σε Βασιλέως Ηρακλείου και Καρόλου Ντηλ, ενώ σειρά θα πάρουν τις επόμενες ημέρες και άλλες περιοχές με παρόμοιο πρόβλημα.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading