Ενίσχυση της Πυροπροστασίας στην Ημαθία από τον Λ. Τσαβδαρίδη

Ενίσχυση της Πυροπροστασίας στην Ημαθία από τον Λ. Τσαβδαρίδη

Την ενίσχυση της πυροπροστασίας στην Ημαθία επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, θα ήθελα να ενημερώσω τους πολίτες της Ημαθίας για την εξαιρετικά θετική έκβαση των προσπαθειών που κατέβαλα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Ημαθίας για την ενίσχυση της πυροπροστασίας της περιοχής μας. Έπειτα από επανειλημμένες συζητήσεις με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο υπουργός με ενημέρωσε ότι μέσω του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας ΑΙΓΙΣ, ο ενισχύεται άμεσα με ένα σύγχρονο υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα 6Χ4, χωρητικότητας 12.000 λίτρων νερού, καθώς και με ένα ευέλικτο όχημα τύπου Isuzu D-Max (4X4).

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της παράδοσης, τον περασμένο Μάιο, ενός drone τελευταίας τεχνολογίας με θερμική κάμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, ένα αίτημα που είχε ικανοποιηθεί άμεσα από το Υπουργείο κατόπιν συνεχόμενων επαφών.

Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια οδηγεί σε μια ουσιαστική θωράκιση των οικισμών και του πολύτιμου δασικού πλούτου στην περιοχή.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, αλλά και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ευαισθησία και την ταχύτητα στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών.

Συνεχίζουμε, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, να εργαζόμαστε για την πρόληψη και την προστασία.

Loading

Play