Επιχειρηματική συνάντηση Γάλλων αγοραστών με παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Επιχειρηματική συνάντηση γάλλων αγοραστών με παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων από την Κεντρική Μακεδονία διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Παρίσι. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από σήμερα ως την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ενώ τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας θα παρουσιάσει στους συμμετέχοντες ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς.

propoli

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού γάλλων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, του υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και της προτίμησής τους στη μεσογειακή – ελληνική διατροφή, η επιχειρηματική συνάντηση δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς καθιστά εφικτή τη δικτύωση αλλά και την κατανόηση της λειτουργίας της γαλλικής αγοράς τροφίμων.

  Η διοργάνωση περιλαμβάνει B2B συναντήσεις των γάλλων αγοραστών με τους παραγωγούς αγροδιατροφικών προϊόντων από την Κεντρική Μακεδονία, γευσιγνωσία και επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής. Οι γάλλοι επαγγελματίες εκπροσωπούν δίκτυα διαμονής, εταιρείες σούπερ μάρκετ, καταστήματα γκουρμέ και ντελικατέσεν, εστιατόρια, επιχειρήσεις εμπορίας φρούτων κ.ά., ενώ στην αποστολή συμμετέχουν δημοσιογράφοι και bloggers.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading