Το ζήτημα της ημιτελούς οδικής σύνδεσης του ΠΑΘΕ και της Εγνατίας Οδού με τον 6ο προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης και το οδικό δίκτυο του Καλοχωρίου, αναδεικνύει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Ο κ. Γιουτίκας τονίζει ότι «η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης του λιμανιού έχει ουσιαστικά περάσει στα αζήτητα», μετά την εξαγορά της Εγνατίας Οδού Α.Ε. από ιδιωτική εταιρεία, καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις του νέου εταιρικού σχήματος. Παρά τις σημαντικές επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως η επέκταση της 6ης προβλήτας και η προώθηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης, «δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τη ζωτικής σημασίας οδική του σύνδεση» με το εθνικό οδικό δίκτυο.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι το έργο της οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ είναι κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού και την ανάπτυξή του. Για την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων, προτείνει να αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τη δημοπράτηση του εναπομείναντος τμήματος του έργου, εφόσον προηγουμένως εγγραφούν τα απαιτούμενα κονδύλια στον προϋπολογισμό της.
φωτ.αρχείου
![]()

