Τολμηρούς και υψηλής ακρίβειας ελιγμούς πραγματοποίησε στον ηλιόλουστο ουρανό της Θεσσαλονίκης το μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Επί 15 λεπτά το αεροσκάφος «λικνιζόταν» πάνω από τη Θεσσαλονίκη, «κόβοντας την ανάσα» των περαστικών που αιφνιδιασμένοι από τον εκκωφαντικό θόρυβο κοντοστάθηκαν, στρέφοντας το κεφάλι τους στον ουρανό για να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα.
Το μαχητικό ολοκλήρωσε με αρτιότητα κάθε ειδικά σχεδιασμένη πτυχή του προγράμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους της, κατά την στρατιωτική παρέλαση που θα διεξαχθεί ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Φέτος με το «Ζευς» πετάει ο επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, ο οποίος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002.
Το 2007 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.
Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα.
Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16.
- Αεροδρόμια που θα σας αφήσουν άφωνους: Μάθετε για τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο
- Απειλές από τον Ιράν: Στόχοι οι αμερικανικές βάσεις λόγω της κλιμάκωσης στον Λίβανο
- Σοκ στη Στοκχόλμη: Πρώτη ήττα του Ντουπλάντις μετά από τρία χρόνια
- Σοκ στη Γάζα: Εννέα θάνατοι από ισραηλινές επιθέσεις ενώ η Αίγυπτος προχωρά σε νέες συνομιλίες για εκεχειρία
- Ελλάδα: Χρυσό μετάλλιο στο World Taekwondo Para Grand Prix της Ρώμης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

