Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Άνοιξε χθες η αυλαία με τους «Χατζηφραγκέτα» (vids&pics)

Χθες το βράδυ έγινε η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή του φετινού φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών – Το συγκρότημα «Χατζηφραγκέτα» υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ, που τα τελευταία 25 χρόνια φιλοξενεί πλήθος καλλιτεχνών στη σκηνή του, ξεκίνησε χθες με την εμφάνιση των Χατζηφραγκέτα.

propoli

Η εμφάνισή τους έγινε σε full band σύνθεση με τον Πάνο Φραγκιαδάκη και τον Βαγγέλη Χατζηγιάννη να τραγουδούν, τον Βασίλη Τσιγκρή να παίρνει θέση στο μπάσο και τον Γιώργο Χριστοδούλου στα τύμπανα.

Εντάξει Κική” ξεκίνησαν να τραγουδούν ανοίγοντας την συναυλία με την συνοδεία των χειροκροτημάτων του κόμου. Μετά από μία περίοδο εγκλεισμού το κοινό ήταν φανερά ενθουσιασμένο, όπως και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες που κατάφεραν να “ταξιδέψουν” το κοινό της Θεσσαλονίκης με τους παιχνιδιάρικους στίχους τους.

Στον χώρο της συναυλίας τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, με το κοινό να είναι καθήμενο και την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.

Σήμερα το φεστιβάλ συνεχίζεται με τους ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, το συγκρότημα από την Θράκη που ενσωματώνει την παράδοση στα τραγούδια του.  Με τη γκάιντα, το νταούλι και την ηλεκτρική κιθάρα θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο με έναν μοναδικό, διαχρονικό τρόπο.

Ακολουθούν οι ΠΥΞ ΛΑΞ που θα μας θυμίσουν στις 7 Ιουλίου  «Τι είναι αυτό που μας ενώνει». Την επόμενη εβδομάδα θα εμφανιστούν η Ελένη Βιτάλη, οι Χαΐνηδες, ο Γιώργος Περρής, οι KADEBOSTANY και το φεστιβάλ θα κλείσει ο Παύλος Παυλίδης.

Δείτε επίσης: 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Δείτε τις βραβεύσεις του Φεστιβάλ

Loading