Σκόδρας: Τέλη Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορούν στους δρόμους τα νέα λεωφορεία

Την εκτίμηση πως μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ένα μέρος των 50 λεωφορείων που αγοράστηκαν από τη Λειψία της Γερμανίας και των 180 που αποκτήθηκαν μέσω leasing, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

Ο κ. Σκόδρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογράμμισε πως τα πρώτα 18 λεωφορεία (4 από τη Γερμανία και 14 με leasing), που παρουσιάστηκαν πρόσφατα ενώπιον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, θα βγουν στους δρόμους τις επόμενες 15 – 20 ημέρες.

propoli

Για τα λεωφορεία που αποκτήθηκαν μέσω leasing απομένει η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, ενώ για τα λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Γερμανία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτελωνισμού. Παράλληλα, ο κ. Σκόδρας ανακοίνωσε πως την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, αναμένονται στην πόλη άλλα δέκα λεωφορεία από τη Λειψία, τα οποία και αυτά σε σύντομο διάστημα θα τεθούν στη διάθεση των επιβατών. Επανέλαβε, δε, πως έως τον Δεκέμβριο του 2020 θα είναι σε λειτουργία 550 οχήματα, ενώ θα αποσύρονται σταδιακά όσα συμπληρώνουν τα 23 χρόνια ζωής. Με τις νέες αγορές, σύμφωνα με τον κ. Σκόδρα, ο μέσος όρος ζωής των λεωφορείων θα πέσει στα 11-12 χρόνια, από 17 που είναι σήμερα.

Αναφορικά με τη συντήρηση των οχημάτων, διευκρίνισε πως την υποχρέωση για τα ανταλλακτικά, τις βλάβες και ζημίες που προκύψουν για τα 180 μισθωμένα λεωφορεία την έχει ο ανάδοχος, ενώ σε εξωτερικό συνεργείο θα ανατεθεί η συντήρηση και των λεωφορείων της Λειψίας.

Τέλος, για τους δύο οδηγούς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ είπε πως ο «Οργανισμός από την έναρξη της πανδημίας εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Επειδή, όμως, υπάρχει το απρόβλεπτο στοιχείο, δεν εφησυχάζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε».

©Πηγή: amna.gr

Loading