Την 8η Ιουνίου, η παραλία της Ιερισσού θα αποκτήσει άλλο «χρώμα» και άρωμα μελιού, βοτάνων, ελιάς και ελαιολάδου, τρούφας, τυροκομικών και προϊόντων μαύρου χοίρου. Σεφ από γνωστά εστιατόρια της περιοχής και γυναίκες -μέλη τοπικών συλλόγων θα μαγειρέψουν ιδιαίτερα πιάτα με όλα αυτά τα υλικά, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν. Το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής θα ξεκινήσει στις πεντέμισι το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις εννέα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το πρόγραμμα KOUZINA, αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στοχεύουν στην ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της περιοχής και της γαστρονομίας ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, με προγραμματισμένα Masterclasses των εκλεκτών τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής, υπό την καθοδήγηση της Νανά Ζυγούρα, συμβούλου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Μέσα από μια βιωματική γευστική εμπειρία, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στα μυστικά και τις ιστορίες των γευστικών θησαυρών. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το TASTE HALKIDIKI φτάνει αισίως στον πέμπτο χρόνο του, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο του. Σύμφωνα με τον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό μας, αποτέλεσε ένα σημαντικό εργαλείο σύνδεσης του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με τις υπηρεσίες του τουρισμού και της φιλοξενίας. Μέσα από το TASTE HALKIDIKI, αναβίωσαν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης. Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ