Γεύσεις από τις 27 χώρες της ΕΕ στην αυλή της Βίλας Μπιάνκα

Κυπριακό χαλούμι, καρμπονάρα με ριγκατόνι, μίνι ρολά κανέλας από τη Σουηδία, σολομό με χρένο και μπρουσκέτα σουπιάς από τις Βαλτικές χώρες, ισπανική ομελέτα με πατάτα και τσορίθο, τιραμισού, μακαρόν και τα πορτογαλικά pasteis de nata είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι προσήλθαν στη Γιορτή γεύσεων που διοργανώθηκε το απόγευμα στη Βίλα Μπιάνκα.
Πρόκειται για μια γιορτή με γεύσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης, με φορέα υποδοχής τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης που ήταν στις 9 Μαίου.
Τα 27 κράτη- μέλη που συναποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπήθηκαν από αντίστοιχα εδέσματα και ποτά, σε μια εκδήλωση που συνδύαζε γαστρονομία και ευρωπαϊκό πολιτισμό. Σε μπουφέδες που στήθηκαν στον προαύλιο χώρο της Βίλας Μπιάνκα, οι επισκέπτες απόλαυσαν γεύσεις Ευρώπης καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT, Ολια Παναγιωτοπούλου , “γύρω από το τραπέζι, όλοι ενωνόμαστε”. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούσης ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, έκανε λόγο για μια εκδοχή του πολιτισμού της γαστρονομίας, σ΄έναν εμβληματικό χώρο που ενώνει τους πολίτες. 
Το EUROPE DIRECT ανήκει στην οικογένεια των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με περισσότερα από 400 κέντρα στην Ε.Ε. και δεκαπέντε στην Ελλάδα. Τα κέντρα έχουν συγκεκριμένα καθήκοντα επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών τοπικά για ευρωπαϊκά θέματα. Με τη διοργάνωση δραστηριοτήτων πληροφόρησης και συμμετοχής, ενισχύουν την ευαισθητοποίηση  των πολιτών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επωφελούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωσης σε καθημερινή βάση, τονίζοντας παράλληλα την προστιθέμενη αξία της. 
Το EUROPE DIRECT Θεσσαλονίκης είναι επισκέψιμο και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν, Δευτέρα με Παρασκευή 09.00- 15.00, στην έδρα του, Κυδωνιών 2 (περιοχή Ποσειδωνίου)  και διαδικτυακά. 

propoli

Να.Καρ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading