Φραπέ …μπουγάτσα είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι επισκέπτες της 89ης ΔΕΘ, που πέρασαν το μεσημέρι της Κυριακής από το περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης. Έμπειροι baristas της πόλης μοιράστηκαν τα μυστικά του καφέ και έδειξαν πώς μπορεί ένας απλός φραπέ να μετατραπεί σε κάτι τελείως διαφορετικό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αναδείχθηκαν οι κλασικές γεύσεις της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική της ταυτότητα.
Ο καφές φραπέ είναι ένας στιγμιαίος καφές με νερό, ζάχαρη, πάγο και καφεΐνη. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή δροσιστικά ροφήματα της Ελλάδας, το οποίο αναζητούν και οι τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η μαγεία, όπως τόνισαν οι έμπειροι baristas, κρύβεται στις παραλλαγές.
Φραπέ με παγωτό, Baileys ή με κρύο αφρόγαλο είναι μερικές από τις προτάσεις που παρουσίασαν. Αυτές οι παραλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμη πιο παιχνιδιάρικες ή εκλεπτυσμένες, ανάλογα με τη διάθεση και τις ιδέες των baristas.
Καφέδες φραπέ μπουγάτσα μοιράστηκαν στον επισκέπτες του περιπτέρου. Η διαδικασία απαιτεί να δοκιμάσει κανείς τον αφρό και, στη συνέχεια, να ανακατέψει καλά για να απολαύσει τη γεύση του παγωμένου καφέ.
Η Θεσσαλονίκη από το 2021 ανήκει στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας UNESCO. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διαδημοτικής Συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, τόνισε τη σημασία της γαστρονομίας ως κίνητρο επισκεψιμότητας και την επιθυμία οι επισκέπτες να μιλούν για τις εμπειρίες τους.
Το επόμενο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η θεματική ενότητα «Η γλυκιά ιστορία του Λουκουμά». Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, επιδιώκεται η παρουσίαση και άλλων εκδοχών προϊόντων που φημίζεται η Θεσσαλονίκη, όπως οι λουκουμάδες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της 89ης ΔΕΘ, θα γίνουν πολλές ακόμη παρουσιάσεις και δράσεις από το Τμήμα Τουρισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης. Σκοπός είναι η ανάδειξη του πολιτισμού, της τουριστικής ταυτότητας και της δημιουργικότητας της πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ