Παλιές κατσαρόλες, τηγάνια και κουτάλες καθώς και τα χρησιμοποιημένα λάδια θα ανακυκλωθούν την Τετάρτη, 18 Ιουνίου, στη 2η γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών και τηγανέλαιου που διοργανώνεται στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας βιώσιμης γαστρονομίας, πολίτες και επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν παλιά μαγειρικά σκεύη και λάδια σε μια δράση φιλική προς το περιβάλλον, που πραγματοποιείται από τον δήμο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού.
Όλα τα παλιά και φθαρμένα μαγειρικά σκεύη θα τοποθετηθούν επάνω σε ένα μεγάλο πράσινο G, που αποτελεί το λογότυπο του δήμου Θεσσαλονίκης για την ένταξή του στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της Unesco. Στη συνέχεια, θα παραληφθούν από τη διεύθυνση Ανακύκλωσης και Ανάπτυξης Συστημάτων Κυκλικής Οικονομίας για ανακύκλωση.
Τα τηγανέλαια (σε πλαστικό μπουκάλι 1.5 λίτρου) θα τοποθετηθούν στους ειδικούς κάδους της εταιρείας Πράσινο λάδι και θα προωθηθούν για την παραγωγή βιοντίζελ. Με την παράδοση του σκεύους ή του τηγανέλαιου, οι Θεσσαλονικείς θα παραλαμβάνουν μία γλάστρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ