Με σύνθημα «Μαμά σ’ αγαπώ, να προσέχεις», ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής νομού Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή πρόληψης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 11 Μαΐου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γιορτής της Μητέρας, θα γίνει δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει workshops, παιχνίδια και εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Να σημειωθεί ότι στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση εξετάστηκαν 50 γυναίκες από τη χειρουργό μαστού Άννα Σαχουλίδου και το αισιόδοξο ήταν ότι δεν ψηλαφίστηκε καμία κακοήθεια. Όσες γυναίκες δεν πρόλαβαν να εξεταστούν, εξετάστηκαν στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο.
«Σας περιμένουμε όλους σε μια ξεχωριστή ημέρα για μικρούς και μεγάλους, μια μοναδική ημέρα αφιερωμένη στην πρόληψη. Ελάτε να τιμήσουμε όλες τις μανούλες. Ελάτε να γεμίσουμε αισιοδοξία από τα παιδιά μας, που είναι το αύριο, που είναι το μέλλον. Ελάτε μαζί μας να γίνουμε, για μια Κυριακή, όλοι παιδιά και ταυτόχρονα όλες οι γυναίκες να εξεταστούν είτε είναι μαμάδες, είτε όχι», αναφέρει στο κάλεσμά της η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριακούλα Δερεκενάρη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ