Με μια σημαντική διάκριση για την ελληνική γαστρονομία, η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής RAK Porcelain, που θα διεξαχθεί από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2026 στο Λουξεμβούργο, στο εκθεσιακό κέντρο Luxexpo The Box, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPOGAST.
Η διοργάνωση αυτή, που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια, συγκεντρώνει την κορυφή της παγκόσμιας γαστρονομίας, με συμμετοχές εθνικών ομάδων chefs από περίπου 50 χώρες.
Το γεγονός, που εκτείνεται σε έναν εκθεσιακό χώρο 24.700 τετραγωνικών μέτρων, προσελκύει πάνω από 8.000 επαγγελματίες του κλάδου και 150 δημοσιογράφους από διεθνή μέσα ενημέρωσης, προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσει έως και 20.000 πιάτα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 900 θέσεων, ενισχύοντας την αλληλεπίδραση.
Η συμμετοχή της Culinary Team Greece αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή της ελληνικής γαστρονομικής ταυτότητας στη διεθνή σκηνή. Η ομάδα θα κληθεί να σχεδιάσει και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο ελληνικό μενού για 120 άτομα, συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικές προσεγγίσεις.
Η φιλοδοξία της αποστολής είναι να αναδείξει τον πλούτο των ελληνικών τοπικών προϊόντων και τη μοναδικότητα των γεύσεων της χώρας, προβάλλοντας παράλληλα μια σύγχρονη γαστρονομική ταυτότητα. Η επιλογή της Ένωσης επιβεβαιώνει τη σταθερά ανοδική της πορεία και το υψηλό επίπεδο που έχει κατακτήσει στη διεθνή σκηνή.
Η Culinary Team Greece έχει ήδη σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, όπως το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής του 2022 στο Λουξεμβούργο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ελληνικής παρουσίας στον διεθνή γαστρονομικό χάρτη.
Με εμπειρία και πάθος, η ελληνική ομάδα προετοιμάζεται για τη νέα αυτή πρόκληση, με στόχο όχι μόνο τη διάκριση αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας της ελληνικής κουζίνας σε παγκόσμιο επίπεδο.
![]()

