Η υποστήριξη της ΠΕΔ-ΚΜ στα αιτήματα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων

Η υποστήριξη της ΠΕΔ-ΚΜ στα αιτήματα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων

Την υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων εξέφρασε ομόφωνα το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Στη σημερινή συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κνης, ανέφερε ότι στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων (Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αστέγων και δομές παροχής βασικών αγαθών όπως τα παντοπωλεία, τα συσσίτια και τα φαρμακεία) εργάζονται πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι. Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί ότι στις 31.12.2025 σταματά η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία ώστε οι περιφέρειες να προχωρήσουν στην αναθεώρηση των προϋπολογισμών τους.

   «Αυτό δημιουργεί έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους», είπε, προσθέτοντας: «Πλέον νομίζω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με τις προθέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις κοινωνικές δομές και αν θα πρέπει να διεκδικήσουμε από κοινού μια κεντρική χρηματοδότηση με εθνικούς πόρους».

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, επισήμανε ότι τιμά τις υπηρεσίες των κοινωνικών δομών των δήμων και τους εργαζόμενους σε αυτές. Ανέφερε επίσης ότι κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας οι εργαζόμενοι επισκέπτονταν κατ’ οίκον τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη για να προσφέρουν υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ έλαβε την απόφαση για την υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων.

Loading

Play