«Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης.» δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
Έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική, μετά τη χειρουργική και παθολογική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία. «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής», είπε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».
Και συνέχισε σημειώνοντας με νόημα «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε».
Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνω των 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών» τόνισε.
Επανέλαβε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτιακή, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικο στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο – όπως είπε- δεν φτάνει.
Για τον ίδιο είναι καλοδεχούμενο από οπουδήποτε σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Υγείας να υπάρχει ένα ενιαίο ΕΣΥ.
«Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες δεν υπάρχει διάκριση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έπρεπε όλοι μαζί να συστρατευτούν», ανέφερε.
«Kατά 80% έχουν μειωθεί τα χειρουργεία και γίνεται το 20%» σημείωσε από την πλευρά του ο εντατικολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυξάνεται η θνητότητα, είναι δεδoμένο»
Δείτε επίσης: Οι 3+4 έκτακτες παρεμβάσεις Μητσοτάκη για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης
- Δήμος Αθηναίων: Πάνω από 20.000 κάτοικοι και επισκέπτες γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στην οδό Αθηνάς
- Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο: Κατασβέστηκε χωρίς μεγάλους κινδύνους
- Λεωφόρος Συγγρού: Οδηγός πιάστηκε να τρέχει με 187 χλμ./ώρα – Δείτε το βίντεο
- Επίσημη έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Η Meta κατηγορείται για πειρατεία ερωτικών βίντεο με στόχο την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr