Κινητοποίηση φοιτητών της Νομικής του ΑΠΘ για τον τρόπο εξέτασης μαθήματος

Κινητοποίηση σε γραφείο καθηγητή της Νομικής Σχολής, καθώς και στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, όπου διεξαγόταν συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, πραγματοποίησαν φοιτητές, αντιδρώντας σε απόφαση που σχετίζεται με τον τρόπο εξέτασης μαθήματος. 

Μέλη του συλλόγου φοιτητών της Νομικής εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην απόφαση καθηγητή να δοθεί η δυνατότητα προφορικής εξέτασης μαθήματος Δημοσίου Δικαίου μόνο στους φοιτητές που παρακολουθούσαν τις διαδικτυακές παραδόσεις. Κατήγγειλαν δε ότι στην αντίδραση τους «για καθηγητική αυθαιρεσία και προσβολή της ισότητας στον τρόπο εξέτασης του μαθήματος» και στο γραπτό αίτημά τους να έχουν δυνατότητα επιλογής μεταξύ γραπτής και προφορικής εξέτασης όλοι οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν δηλώσει το μάθημα, ο καθηγητής εξεδήλωσε την πρόθεσή του, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «να συντάξει πειθαρχική αναφορά ενάντια σε δύο συναδέλφους μας, φοιτήτριες της Νομικής, για την συνδικαλιστική τους δράση και την αυτονόητη αντίδραση τους».

propoli

Οι φοιτητές ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους δηλώνοντας πως έλαβαν τη διαβεβαίωση από μέλη ΔΕΠ του τομέα Δημοσίου Δικαίου ότι δεν υφίσταται ζήτημα πειθαρχικών διώξεων φοιτητών για το θέμα.

Loading