Μαγευτικοί Ύμνοι Αγγέλων στην Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας

Μαγευτικοί Ύμνοι Αγγέλων στην Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας

Η Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας ετοιμάζεται να υποδεχθεί το λαϊκό ορατόριο «Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του Σταύρου Κουγιουμτζή, μια μουσική εμπειρία που έχει αγγίξει το κοινό σε κάθε παρουσίαση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, με ερμηνεύτρια τη διακεκριμένη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Η Θεοδωρίδου, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιγράφει τη σχέση της με το έργο ως βαθιά προσωπική, τονίζοντας ότι η μουσική του συνδυάζει στοιχεία Ανατολής και Δύσης. «Η ερμηνεία του έργου είναι μια εσωτερική διαδρομή και παράκληση προς τον Θεό», αναφέρει, υπογραμμίζοντας την ειλικρίνεια και την ομορφιά του.

Η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Γεωργία Στρατούλη, επισημαίνει τη σημασία του έργου, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα κορυφαία δημιουργήματα της νεότερης ελληνικής μουσικής. Η επιλογή της Παλαιάς Μητρόπολης δεν είναι τυχαία, καθώς το μνημείο αυτό προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον για τη συνάντηση της σύγχρονης τέχνης με την πολιτιστική κληρονομιά.

Η Σόνια Θεοδωρίδου επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Βέροια, για να μοιραστεί αυτή την εμπειρία με τους συμπατριώτες της, ελπίζοντας να τους προσφέρει νόημα και συναισθηματική ανακούφιση.

Η παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Loading

Play