Μεγάλη δύναμη της ΠΥ, με επίγεια και εναέρια μέσα, επιχειρεί στην Νιγρίτα Σερρών

Για βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς με διάσπαρτες εστίες κάνει λόγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί σε αγροτοδασική περιοχή της Νιγρίτας Σερρών. Τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, έχουν ενισχυθεί με μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων καθώς στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε, επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες,  πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων,  29 οχήματα,  7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

propoli

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΥ σε 41 ανέρχονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα, οι 35 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Ποιες οι επικίνδυνες φωτιές που αντιμετωπίστηκαν σήμερα

Εκτός της Νιγρίτας σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής οι επικίνδυνες φωτιές που αντιμετωπίστηκαν σήμερα είναι στις εξής περιοχές:  
– Στην Αρίσβη Λέσβου όπου από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη
– Στο Μοναστηράκι του δήμου Αλεξανδρούπολης. Από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
– Στη Νέα Ζίχνη Σερρών. Επιχείρησαν από αέρος 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο  
– Στην Κίρκη Σερρών. Από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.  

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί   όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

φωτό αρχείου
 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading