Μετρό Θεσσαλονίκης: Στη κυκλοφορία μετά από 10 χρόνια το τμήμα της Σόλωνος – Τουλάχιστον 15 διαλυμένες επιχειρήσεις

Ύστερα από 10 χρόνια απελευθερώνεται επιτέλους σημαντικό τμήμα στην περιοχή της Μαρτίου. Την ανακοίνωση για την έναρξη των εργασιών έκανε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Νίκος Ταχιάος στο πλαίσιο παρουσίας του στον σταθμό της 25ης Μαρτίου για την απελευθέρωση του εργοταξίου προς την οδό Σόλωνος.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Η οδός Σόλωνος θα διαθέτει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις οδούς Φιλελλήνων και Χαλκιδικής θα διεξάγεται πλέον μέσω της Σόλωνος. 

Επίσης, τμήμα της οδού Φιλελλήνων επανέρχεται στην αρχική, προ έργων, κατάσταση, μεταξύ των οδών Κρήτης και Χαλκιδικής με φορά κίνησης προς την οδό Κρήτης. 

Παράλληλα, αναδιαμορφώνονται τα πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της περιοχής που απελευθερώνεται από τον περιορισμό του χώρου που καταλάμβανε το εργοτάξιο στο Σταθμό «25ης Μαρτίου».  Αύριο θα δοθεί στην κυκλοφορία ακόμη ένα τμήμα της οδού Δελφών στον σταθμό Φλέμινγκ όπως ανέφερε στον Τύπο ο κύριος Ταχιάος. 

Οι πεζοί θα πάρουν επιτέλους μια σημαντική ανάσα γιατί θα μπορούν πια να κινούνται ευκολότερα στα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν, τα οποία διαθέτουν οδεύσεις για τους τυφλούς και ράμπες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής που δεν θα έχουν πια τις λαμαρίνες μπροστά στις εισόδους των πολυκατοικιών τους. 

Οι μόνες λαμαρίνες που θα μείνουν για λόγους ασφαλείας θα είναι αυτές στις εισόδους του σταθμού και στους ανελκυστήρες. 

Κάτοικοι ωστόσο επισημαίνουν  ότι μεν άνοιξε τμήμα της οδού Σόλωνος όμως αυτή καταλήγει σε αδιέξοδο, καθώς λίγο μετά τη Φιλελλήνων και προς Γραβιάς υπάρχουν ακατοίκητα σπίτια, τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στο σύνολό του.  

Σημειώνεται πάντως ότι δεν περνά απαρατήρητη η φθορά που υπέστη η περιοχή από την χρόνια δέσμευση της για την διεξαγωγή των εργασιών. Στην οδό Σόλωνος καταμετρώνται τουλάχιστον 15 κλειστές επιχειρήσεις που αναζητούν είτε αγοραστή, είτε ενοικιαστή. Παράλληλα, πολλά σημεία του πεζοδρομημένου τμήματος δεν έχουν τελειοποιηθεί με αποτέλεσμα περίοικοι να δηλώνουν απογοητευμένοι από την εικόνα που αντικρίζουν.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: «Η τουρκική προκλητικότητα έχει επιπτώσεις στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου»

Loading