Νέα Ραιδεστός: Σε συνεχή κίνδυνο γονείς και μαθητές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο – Δεσμεύτηκε για πινακίδες η Περιφέρεια

Σε συνεχή κίνδυνο βρίσκονται γονείς και μαθητές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού, με ένα ενδεχόμενο μελλοντικό ατύχημα να είναι προ των πυλών.

Γονείς που “αναγκάζονται” να παραβιάζουν την διπλή γραμμή, δρόμος έξω από το σχολείο χωρίς στηθαίο και κανένας φωτεινός σηματοδότης, σχηματίζουν ένα σκηνικό τρόμου για το ενδεχόμενο μελλοντικό ατύχημα.

propoli

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης
Μοντάζ και Ήχο: Κωνσταντίνος Δέσκας

Το politic.gr μίλησε με την κα. Αμπαδίνη Ευπραξία Χριστίνα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης και την επικινδυνότητα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως μας τόνισε η κ. Αμπαδίνη, στο σημείο δεν υπάρχουν ούτε καν ταμπέλες που να προειδοποιούν τον κόσμο για σχολείο, ενώ όσες υπάρχουν είναι από την εποχή που δούλευαν τα λουτρά Θέρμης.

Σύμφωνα με τα όσα μας προσθέτει μετά την διάνοιξη της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου οι ταχύτητες που αναπτύσσονται είναι πολύ μεγάλες από τους διερχόμενους οδηγούς, με τον κίνδυνο ακόμα και να χαθεί ο έλεγχος ενός ΙΧ και να προσκρούσει στο παρκινγκ – που βρίσκετε ένα μέτρο από τον δρόμο – ή στο σχολείο να είναι μεγάλος.

Συντρίμμια αυτοκινήτων λίγα μέτρα από την είσοδο του δημοτικού

Όπως μας τόνισε υπάρχει πιο ασφαλείς λύση για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων, ωστόσο θα πρέπει να κάνουν στο σύνολο εξτρά 15 χιλιόμετρα είτε προς την Λακιά είτε προς την Νέα Ραιδεστό.

Δεσμεύτηκε για ταμπέλες η Περιφέρεια

Σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου είχε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων, κ. Μπίλιας δεσμεύτηκε ότι η περιφέρεια θα τοποθετήσει οριζόντια και κάθετη σήμανση στην περιοχή γύρω από το σχολείο.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει στο ανάλογο τμήμα της Περιφέρειας, την μελέτη για την σύνδεση με την Εθνική Οδό.

Μέχρι να λυθούν τα ζητήματα ο κ. Μπίλιας προέτρεψε τους οδηγούς να χρησιμοποιούν τον ασφαλή τρόπο πραγματοποίησης αναστροφής.

Δείτε επίσης: Πότε θα μπει η σύνταξη Απριλίου – Οι ημερομηνίες από τα Ταμεία

Loading