Νιγηριανός «πούλησε» έρωτα και πήρε 80.000 ευρώ από 50χρονη

Θύμα απάτης με δράστες δύο Νιγηριανούς που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη και δόλωμα τον έρωτα έπεσε μια 50χρονη γυναίκα στον Βόλο η οποία έχασε συνολικά 80.000 ευρώ.

Η απάτη στήθηκε μέσω σελίδας γνωριμιών στην οποία ο ένας εκ των Νιγηριανών εμφανιζόταν ως αξιωματικός από τη Συρία.

propoli

Όπως αναφέρει το gegonota.news η 50χρονη αισθανόταν πως ο διαδικτυακός σύντροφός της την εμπιστευόταν γιατί της είχε δώσει τους κωδικούς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Σε κάποια φάση και ενώ η επικοινωνία εξελισσόταν καθημερινά, ο «Σύρος» της ζήτησε χρήματα γιατί, όπως της είπε, ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει μεταφορά σε χώρα του εξωτερικού. Εκείνη σταδιακά άρχισε να του καταβάλλει μεγάλα ποσά , που διοχετεύονταν στον λογαριασμό ενός Νιγηριανού φίλου του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και συνελήφθη.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε χθες, Δευτέρα, στον Βόλο αφορούσε ένα μονο έμβασμα 30.000 ευρώ, από τα συνολικά 80.000 ευρώ που υπεξαίρεσαν από την γυναίκα οι δύο απατεώνες.

Σημειώνεται ότι ιο βασικός κατηγορούμενος δεν έχει συλληφθεί και ο κατηγορούμενος συνεργός του δήλωσε χθες πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση , απλά έκανε μια εξυπηρέτηση. Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί δεν επέστρεψε τα χρήματα στη γυναίκα όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, αποκάλυψε πως πλήρωσε τα χρέη του μεταξύ των οποίων και στην Εφορία…

Ο Νιγηριανός καταδικάστηκε σε τρια χρόνια χωρίς αναστολή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ εάν καταδικαστεί και στο Εφετείο θα εκτίσει τρια χρόνια ποινής.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παράσυρση και εγκατάλειψη οδηγού μηχανής από αυτοκίνητο στο κέντρο

Loading