Νίκος Ταχιάος: «Δεν υπάρχει πιθανότητα και δυνατότητα καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου – Όχι ένα άτομο στο αυτοκίνητο στον Περιφερειακό»

Στο βήμα της παρουσίασης του Fly Over ανέβηκε ο Υφυπουργός υποδομών και μεταφορών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος μίλησε για το τι προηγήθηκε για να γίνει ανάδοχος του έργου η ΑΒΑξ – Μυτιληναίος, ενώ επίσης μίλησε και για τους ελέγχους που γίνονται για τα χρήματα που δαπανώνται.

propoli

Συγκεκριμένα 378.000.000 ευρώ θα κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο η κατασκευή του έργου, ενώ όπως ανέφερε μέσω του ΣΔΙΤ δεν έχουμε εργολαβία αλλά συνεταίρο στην υλοποίηση του έργου.

Μιλώντας για την σημασία των τραπεζών και τον ρόλο που έχουν αναλάβει, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό καθώς δεν μας δίνει δικαίωμα να καθυστερήσουμε την παράδοση του έργου, ενώ υπάρχει διαφάνεια για το που και πως πάνε τα λεφτά.

Ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι οποιοσδήποτε προσπαθεί να καθυστερήσει το έργο τότε θα κάνει κακό στο Ελληνικό Δημόσιο καθώς θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμα.

Επίσης μίλησε και για το περιβαντολογικό κέρδος για την πόλη τονίζοντας ότι θα μειωθεί η εκπομπή CO2 καθώς δεν θα υπάρχουν κλήσεις οι οποίες αναγκάζουν ειδικά τα βαρέα οχήματα να αυξομειώνουν ταχύτητα.

Επίσης θα υπάρχει λιγότερη ηχορύπανση καθώς θα εγκατασταθούν σε όλο το Fly Over νέα πλέξιγκλας ειδικά για την ηχομόνωση των περιοχών.

«Θα έχουμε ελάχιστες κοπές δέντρων, θα κοπούν μόνο 82 στρέμματα δάσους δηάδή μόνο το 0,2 % του δάσους», ανέφερε ο κ. Ταχάιος μιλώντας για παραπλάνηση των πολιτών από διάφορους που μιλάνε για καταστροφή του Σειχ Σου.

Ο κ. Ταχάιος μιλώντας για το κυκλοφοριακό χάος που θα δημιουργηθεί τόνισε ότι θα υπάρχουν αστυνομικοί σε όλη την Θεσσαλονίκη για τα παράνομος σταθμευμένα, ενώ επίσης τόνισε ότι “απαγορεύεται” για λόγους κυκλοφοριακού να είσαι μόνος σου στο αυτοκίνητο και να χρησιμοποιείς τον Περιφερειακό.

Δείτε επίσης: Αλεξοπούλου: «Έρχονται νέες γραμμές για να ενισχυθούν τα Δυτικά της πόλης»

Loading