Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας συντροφιά με εμβληματικές γωνιές της Ελλάδας θα ταξιδέψουν σήμερα σε όλον τον κόσμο μέσα από εναέρια πλάνα του National Geographic

Οι ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας συντροφιά με εμβληματικές γωνιές της Ελλάδας θα ταξιδέψουν σήμερα σε όλον τον κόσμο μέσα από εναέρια πλάνα του National Geographic

Η στιγμή για να δει το παγκόσμιο κοινό το οπτικοακουστικό υλικό που συνέλεξαν και φρόντισαν οι ειδικοί των λήψεων που δούλεψαν μέσα στο 2020, τη χρονιά της πανδημίας από το μοναδικής ομορφιάς… “σπίτι” των ελληνικών καλλιεργειών ροδάκινων έφτασε. Τη δυνατότητα να “πετάξουν” πάνω από τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας, λοιπόν, όπως βέβαια και από την κορυφή του Ολύμπου, από τα μοναστήρια των Μετεώρων, από τις ομορφιές της Αθήνας, του Διακοπτού, της Επιδαύρου και της Λευκάδας θα έχουν οι τηλεθεατές όλου του κόσμου που θα παρακολουθήσουν σήμερα, στις 9 το βράδυ, τον 2ο κύκλο της σειράς – ντοκιμαντέρ “Η Ευρώπη από Ψηλά” του National Geographic.

Ο νέος κύκλος ντοκιμαντέρ ξεκινά με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στην Ελλάδα και θα κάνει πρεμιέρα με εντυπωσιακά εναέρια πλάνα, ενώ θα ακολουθήσουν επεισόδια με αποκλειστικές εικόνες από γεωγραφικές και πολιτιστικές τοποθεσίες σε Γαλλία, Ουγγαρία, Σουηδία, Φιλανδία και Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, σε αυτόν το νέο κύκλο, οι τηλεθεατές θα περιπλανηθούν πάνω από διάσημα μνημεία, όπως ο Παρθενώνας στην Αθήνα, όπου ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα εξερευνήσουν τη μεγαλύτερη φάρμα στον κόσμο, που βρίσκεται στην ταράτσα ενός κτιρίου στο Παρίσι και θα γίνουν μάρτυρες της κατασκευής μιας σχεδίας 12 χιλιάδων τόνων στη Φινλανδία, πριν ξεκινήσει το πλωτό της ταξίδι 270 χιλιομέτρων. Ανάμεσα στα στιγμιότυπα, είναι η κατασκευή της γέφυρας Cannakale στη δυτική Τουρκία, που μελλοντικά θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, τα πανύψηλα Ale Stones στη Σουηδία και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ευρώπης στο πάρκο της Βουδαπέστης.

Μαγικές εναέριες εικόνες

Ειδικότερα, το επεισόδιο της 15ης Φεβρουαρίου που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές από την κορυφή του Ολύμπου, σε Αθήνα, Βέροια, Διακοπτό, Λευκάδα, Όλυμπο, Λευκάδα, Επίδαυρο και Μετέωρα.

Στην Αθήνα, ο εμβληματικός ναός του Παρθενώνα, το αριστούργημα μηχανικής, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, στέκεται ακέραιος για πάνω από 2.500 χρόνια. Με την πάροδο των ετών, έχει υποστεί καταστροφές από σεισμούς, λεηλασίες και πολέμους με αποτέλεσμα σήμερα να χρίζει εργασιών αποκατάστασης. Μέσα από εναέρια πλάνα, παρακολουθούμε την επιχείρηση, καθώς ανυψώνονται και επανατοποθετούνται μάρμαρα 12 τόνων με απόλυτη ακρίβεια.

Επίσης η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν τη χειρότερη θαλάσσια ρύπανση στον κόσμο. Στο νησί της Λευκάδας λοιπόν, οι ντόπιοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς ο βυθός της θάλασσας μοιάζει με χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Για πρώτη φορά “ταξιδεύουμε” και πάνω από τα 20 μοναστήρια στα Μετέωρα, αλλά και το πιο βαθύ τεχνητό κανάλι του κόσμου, τη Διώρυγα της Κορίνθου ενώ το οπτικό ταξίδι συνεχίζει ακολουθώντας από ψηλά τη διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στο Διακοπτό Καλαβρύτων, έως τις ροζ κοιλάδες με τις ανθισμένες ροδακινιές στη Βέροια. Από το “πορτρέτο” αυτό της Ελλάδας με την ματιά του αετού, δεν θα μπορούσε να λείπει το σημείο που το βαθύ μπλε σμίγει με το απόλυτο λευκό, η κορυφή του Ολύμπου, του βουνού των 12 Θεών…

Πορτρέτα της Ευρώπης

Η σειρά-ντοκιμαντέρ “Η Ευρώπη από Ψηλά” σχεδιάστηκε και γυρίστηκε ώστε να δημιουργεί μια νέα προοπτική για τον τρόπο με τον οποίο η παράδοση, η μηχανική και τα θαύματα της φύσης έχουν διαμορφώσει την Ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει το πορτρέτο της κάθε περιοχής, αλλά και των ανθρώπων που ζουν σε αυτές. Κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε μια ξεχωριστή Ευρωπαϊκή χώρα, όπου μέσα από ένα οπτικό ταξίδι αναδεικνύονται τα δημιουργήματα της φύσης και ανθρώπινες ιστορίες.

 

Σ.Κυριακίδης

 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play