Την τελευταία φάση της επένδυσης για την επέκταση της δυναμικότητας του τυροκομείου της στα Κουφάλια, συνολικού προϋπολογισμού 12,4 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε η ΜΕΒΓΑΛ, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για φέτα ΠΟΠ. Από τον συνολικό προϋπολογισμό της επένδυσης, τα 5,6 εκατ. ευρώ καλύφθηκαν μέσω δημόσιας ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και συγκεκριμένα της δράσης «Οικονομικός μετασχηματισμός αγροτικού τομέα» και του υποέργου «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων». Η νέα επένδυση διασφαλίζει ακόμη υψηλότερη ποιότητα στο τελικό προϊόν, αυξάνει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα του τυροκομείου, βελτιώνει τον διαχωρισμό ορού τυροπήγματος και περιορίζει τις απώλειες προϊόντος, ενώ ενισχύει και την ενεργειακή αποδοτικότητα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα προϊόντος.
«Η ενίσχυση της δυναμικότητας του τυροκομείου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για φέτα ΠΟΠ, στηρίζοντας τη μοναδικότητα και το κύρος του εθνικού μας προϊόντος στην εγχώρια αγορά και κυρίως στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, η επένδυση αυτή ενισχύει την ελληνική κτηνοτροφία και προβατοτροφία και αναδεικνύει την τεχνολογική καινοτομία στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, δήλωσε: «Η πίστη της ΜΕΒΓΑΛ στη φέτα είναι διαχρονική. Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 1950 ως μονάδα παραγωγής τυριών. Ήταν η πρώτη εταιρεία που καινοτόμησε κυκλοφορώντας στην αγορά την επώνυμη συσκευασμένη φέτα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και την εξωστρέφεια του κλάδου».
*Τις φωτογραφίες παραχώρησε η ΜΕΒΓΑΛ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
