Ποντιακή Γενοκτονία: Φαναράκια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 18/5

Φαναράκια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την Ποντιακή Γενοκτονία το βράδυ της 18ης Μαΐου. Τη σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

«Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, στα πλαίσια των δράσεων για τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων ψυχών το βράδυ της 18ης Μαΐου, ανάβοντας φαναράκια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

propoli

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Ασφαλώς, η πανδημία του κορονοϊού δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και τη συγκεκριμένη εκδήλωση μνήμης.

«Φέτος, λόγω της ιδιαίτερης και δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, η 19η Μαΐου θα είναι αλλιώτικη από τις άλλες. Φέτος, δε θα φωτιστεί o ουρανός της Θεσσαλονίκης με φαναράκια, έχουμε όμως την υποχρέωση να αποδώσουμε φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονημένους προγόνους μας, από το σπίτι», αναφέρει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και προσθέτει:

«Καλούμε όλους να γράψουν σε ένα χαρτί τα ονόματα των δικών τους νεκρών και να ανάψουν το φαναράκι τους, το κερί τους ή το καντήλι τους, στα πλαίσια της δράσης “Ξημερώνει 19η Μαΐου”».

Φωτογραφίες με #GRofPontosGenocide

Παράλληλα, καλούνται όσοι ανάψουν φαναράκια από το σπίτι τους, να ανεβάσουν και μια φωτογραφία στα social media, τη Δευτέρα 18 Μαΐου, από τις 9 το βράδυ, χρησιμοποιώντας το hashtag #GRofPontosGenocide.

«Καν’ το γι’ αυτούς. Καν’ το για ‘σένα. Καν’ το για τη μνήμη τους», καταλήξει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν εκ μέρους του ΔΣ ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης και η γενική γραμματέας Γεσθημανή Κοσμίδου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, στα…

Gepostet von Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Panpontian Federation of Greece am Dienstag, 12. Mai 2020

Δείτε ακόμη:
Γενοκτονία Ποντίων: Ακυρώνεται η εκδήλωση στις 19/5/20 λόγω κορονοϊού

Loading