Πρόωρος αποκλεισμός για τον Άρη, μετά από κακή εμφάνιση στο α’ ημίχρονο

Πρόωρος αποκλεισμός για τον Άρη, μετά από κακή εμφάνιση στο α’ ημίχρονο

«Αντίο», νωρίτερα από ότι προσδοκούσε, είπε απόψε στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ο Άρης. Αναδείχθηκε ισόπαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στη ρεβάνς του Β’ προκριματικού γύρου του Conference League με την Αράζ Ναχτσιβάν (2-2), αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με την ήττα (2-1) στο Μπακού έδωσε την πρόκριση για τη συνέχεια της διοργάνωσης στην ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν. Αντίπαλος της Αράζ στην επόμενη φάση θα είναι η Ομόνοια Λευκωσίας.

Αγωνιστική αδυναμία και λάθη – κυρίως στο πρώτο ημίχρονο – «στοίχισαν» στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είδαν την αντίπαλό τους να προηγείται στο 11ο λεπτό με τον Τσαρλς Μπολί και να διπλασιάζει τα τέρματά της στο 38ο με πέναλτι από τον Φελίπε Σάντος. Στο 62′ μείωσε για τον Άρη ο Φαμπιάνο και στο 90ό ο Μόντσου διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι Αζέροι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Ριμπέιρο (52′).

Με αρκετές αλλαγές – αναγκαστικές και μη – στο βασικό σχήμα, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν, παρατάχθηκε στο ματς ο Άρης. Ο Μάικιτς επιλέχθηκε να είναι κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Μεντίλ, Φαμπιάνο, Άλβαρο, Φαντικά. Μπροστά τους, στον χώρο του κέντρου, ήταν οι Μόντσου, Ράτσιτς και ο Μορουτσάν, ως επιτελικός. Η επιθετική τριπλέτα είχε τους Γιαννιώτα, Ντούντου, Μορόν.

Το σχήμα για την ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε να είναι αποδοτικό, με την έναρξη της αναμέτρησης, γεγονός που την έφερε με την πλάτη στον… τοίχο στο 11ο λεπτό. Ήταν η κακή αμυντική αντίδρασή της που έδωσε έδαφος στην Αράζ, η οποία άνοιξε το σκορ με τον Μπολί.

Έβγαλε αντίδραση ο Άρης, μετά τον γκολ που δέχτηκε. Απείλησε, αρχικά, με τον Μόντσου στο 14ο λεπτό (η μπάλα έφυγε κόρνερ), σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 18ο λεπτό με τον Μορουτσάν και ένα λεπτό αργότερα σουτ του Γιαννιώτα μπλόκαρε ο Άβραμ.

Οι Αζέροι σταδιακά ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 36ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, σε μια αμφισβητούμενη φάση. Ο Σάντος, από τα έντεκα βήματα, έστειλε, για δεύτερη φορά, την μπάλα στην εστία του Άρη και έκανε το 0-2.

Ενεργητικότεροι, στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, ήταν οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι από το 52ο λεπτό απέκτησαν αριθμητική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αποβλήθηκε, με κόκκινη κάρτα, ο Ριμπέιρο.

Η δράση τους τους έφερε στον ποθητό στόχο, το γκολ, στο 62ο λεπτό. Ο Γιαννιώτας βρήκε τον Φαμπιάνο και ο τελευταίος μείωσε σε 1-2.

Στο 75ο λεπτό ο Μόντσου θα μπορούσε να ισοφαρίσει για τον Άρη, πλάσαρε όμορφα, η μπάλα, ωστόσο, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Σε άουτ κατέληξε, επίσης, στο 86ο λεπτό, κεφαλιά του Φαμπιάνο, ενώ στο 87ο λεπτό, σε διπλή απειλητική φάση από τους Θεσσαλονικείς, λειτούργησε σωτήρια για την Αράζ, ο Άβραμ.

Στο 90ό λεπτό ο Μόντσου, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τους Θεσσαλονικείς και «έγραψε» το τελικό 2-2.

Διαιτητής: Ντίκινσον (Σκωτία)

Κίτρινες: Μεντίλ, Φαμπιάνο, Μόντσου, Γιαννιώτας, Φρίντεκ/Σάντος, Αμπάσοφ, Χασαναλιζάντα, Βάντερσον, Μπολί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάικιτς, Μεντίλ (46’ Φρίντεκ), Φαμπιάνο, Άλβαρο, Φαντιγκά (46’ Τεχέρο), Μόντσου, Ράτσιτς (67’ Γένσεν), Μορουτσάν (58’ Καντεβέρε), Γιαννιώτας, Ντούντου (46’ Ντιαντί), Μορόν.

ΑΡΑΖ ΝΑΧΤΣΙΒΑΝ (Ελμάρ Μπαχσίγιεφ): Άβραμ, Αμπάσοφ (56’ Μπουλούντοφ), Χασαναλιζάντα, Ριμπέιρο, Αλεξάντρε, Αντράντε, Κοέν (54’ Πάρο), Βάντερσον, Σάντος (69’ Ροντρόγκες), Σιμακάλα (69’ Κεϊτά), Μπολί.

*Θεατής της αναμέτρησης ήταν ο Κάρλες Πέρεθ, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε, εσχάτως, λόγω δαγκώματος από σκύλο.

*Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του παιχνιδιού στη μνήμη του οπαδού του Άρη, Στέλιου Μητσιόγλου, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

*Ένταση μεταξύ των παικτών του Άρη και της Αράζ σημειώθηκε με τη λήξη του αγώνα.

φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Loading

Play