Τη νέα κοινή τους πρωτοβουλία για την ενίσχυση της πρόληψης και προστασίας των παιδιών της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν η Ελληνικός Χρυσός, ο Δήμος Αριστοτέλη και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η νέα αυτή πρωτοβουλία αναπτύσσεται σε δύο βασικούς πυλώνες δράσης:
– Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης νοσηλευόμενων παιδιών στη Βόρεια Ελλάδα, που υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υποστηρίζεται από την Ελληνικός Χρυσός. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στα παιδιά που νοσηλεύονται στιγμές χαράς και δημιουργικότητας, μετατρέποντας τη δύσκολη εμπειρία της παραμονής τους εντός νοσοκομείου σε μία πιο θετική διαδικασία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικά και ομαδικά παιχνίδια σε ειδικά διαμορφωμένους παιδότοπους και θαλάμους νοσηλείας, μουσικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικούς περιπάτους, καθώς και εορταστικές εκδηλώσεις.
– Δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας του Δήμου Αριστοτέλη, που συντονίζονται και υλοποιούνται από κοινού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Ελληνικός Χρυσός και τον Δήμο. Το πρόγραμμα εστιάζει στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, καθώς και στην προώθηση της ασφαλούς περιήγησης στο διαδίκτυο.
Οι ενημερωτικές δράσεις για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
– Δευτέρα 06/10: Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου & Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγίας
– Τρίτη 07/10: Λύκειο Αρναίας & ΕΠΑΛ Αρναίας
– Τετάρτη 08/10: Γυμνάσιο Αρναίας
– Πέμπτη 09/10: Γυμνάσιο Στρατωνίου
– Πέμπτη 09/10: Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς του Δήμου
– Δευτέρα 13/10, Πέμπτη 16/10 & Παρασκευή 17/10: Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη
Οι γονείς και το ευρύ κοινό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ταινίες μικρού μήκους «Οι Σκέψεις της Νεφέλης» και «Η Νεφέλη Αγνοείται» και να ενημερωθούν για τον σχολικό εκφοβισμό.
Η παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 ετών συνεργασίας της Ελληνικός Χρυσός με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, έχουν υλοποιηθεί ποικίλες δράσεις που εστιάζουν στην ευημερία, την προστασία και την εκπαίδευση των παιδιών.
Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας μίλησαν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος και ο Διευθυντής Βιωσιμότητας της Ελληνικός Χρυσός, Mathieu Vallart.
*φωτογραφία: Χαμόγελο του Παιδιού
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ