Απίθανο λάθος των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, το οποίο ανάγκασε συγγενείς οικογένειας να θάψουν λάθος άνθρωπο αντί του παππού τους.
Το γεγονός έλαβε χώρα στο δημοτικό διαμέρισμα Ανατολικού Εορδαίας και έφερε στην δημοσιότητα με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα το μέλος της οικογένειας Δημήτρης Κυνηγόπουλος, ο οποίος ανάφερε ότι χρειάστηκε «να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εκταφής ώστε οι συγγενείς τής γυναίκας να παραλάβουν τον άνθρωπο τους και εμείς στη συνέχεια να θάψουμε τον δικό μας άνθρωπο».
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Παπασωτηρίου «οι υπάλληλοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα αντιλήφθηκαν το λάθος τους κι ενημέρωσαν αμέσως το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει την σορό».
Διαπίστωσαν, όμως, ότι οι συγγενείς είχαν προχωρήσει στην ταφή με αποτέλεσμα να χρειαστεί άδεια της Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για να γίνει η εκταφή της γυναίκας και να αποκατασταθεί το λάθος.
Ο κ. Παπασωτηρίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για το λάθος που ταλαιπώρησε δύο οικογένειες».
Δείτε επίσης: Σημάδι αισιοδοξίας από το φλεγόμενο πλοίο: Εντοπίστηκε ζωντανός αγνοούμενος – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
- Θρίλερ με ανατροπή: στον τελικό του Super Cup ο Ολυμπιακός
- Χρηματοδότηση 10 εκ. δολαρίων στις 211 ομοσπονδίες προτείνουν UEFA και CONCACAF στη FIFA για το 2027-2030
- ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαίωσε ότι είπε δημόσια ψέματα ο Θ. Πλεύρης για τη χρονολογική σειρά της γνωριμίας του με τους γιατρούς
- ΚΚΕ: «Μπαλάκι» στην «ατομική ευθύνη» του ασθενούς οι ανακοινώσεις για το «Medwatch» και «πλυντήριο» για την εμπορευματοποιημένη Υγεία
![]()
