Πυρκαγιά στον λόφο Κούλα στις Σέρρες: Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση

Πυρκαγιά στον λόφο Κούλα στις Σέρρες: Υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση

Η φωτιά που ξέσπασε αργά σήμερα το απόγευμα στον λόφο Κουλά, κάτω από την ακρόπολη της πόλης των Σερρών, είναι πλέον υπό πλήρη έλεγχο, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για προληπτικούς λόγους, ήχησε και το 112, καλώντας τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή καθώς η ατμόσφαιρα στην πόλη ήταν αποπνικτική και οι καπνοί από την πυρκαγιά ήταν ορατοί από πολλά σημεία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις οχτώ, και λόγω του δύσβατου της περιοχής και των υψηλών θερμοκρασιών, ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχείρησαν 42 πυροσβέστες, με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων της 2ης ΕΜΟΔΕ.

Πλέον, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Loading

Play