Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας.
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ έξω από επιχείρηση εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες πυροβόλησαν προς τα οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στον εξωτερικό χώρο, αφήνοντας πίσω τους εικόνες καταστροφής, με σπασμένα τζάμια και εμφανή σημάδια από σφαίρες σε περισσότερα από ένα αυτοκίνητα.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος — γνωστή και ως «ελληνικό FBI» — με τις αρχές να εξετάζουν πιθανή σύνδεση του περιστατικού με πρόσφατη επίθεση με μολότοφ σε αντίστοιχη επιχείρηση στη Σίνδο.
Παράλληλα, πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι η επιχείρηση φέρεται να ανήκει σε επιχειρηματία που στο παρελθόν είχε καταγγείλει εκβιασμό, υπόθεση για την οποία είχαν γίνει συλλήψεις. Οι αρχές διερευνούν αν η σημερινή επίθεση σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύνδεσης με το κύκλωμα εκβιαστών που έχει εξαρθρωθεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι τρία άτομα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή τις επόμενες ημέρες, ενώ ένας ακόμη φέρεται να βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Κεντρικής Ελλάδας.
![]()

