Σημαντική ανακάλυψη κλοπιμαίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σημαντική ανακάλυψη κλοπιμαίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Δύο δέματα με αντικείμενα που είχαν δηλωθεί ως κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών από την Europol.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του 1ου Τελωνείου Εισαγωγών-Εξαγωγών Θεσσαλονίκης. Το εμπορευματοκιβώτιο προερχόταν από πλοίο σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι το Σάββατο, 21 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν δύο δέματα που περιλάμβαναν συνολικά 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 12 ρολόγια χειρός, 8 γυναικείες τσάντες, 19 παντελόνια, 12 μπλούζες, 7 μπουφάν, 1 αθλητική ζακέτα, 1 ζευγάρι παπούτσια, 1 καπέλο, 5 αρώματα και 3 υφασμάτινες θήκες μεταφοράς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αντικείμενα. Παράλληλα, ενημερώθηκε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Λεμεσού Κύπρου για την έναρξη της διαδικασίας επιστροφής των κλοπιμαίων.

φωτό αρχείου

Loading

Play