Σοκ στην Καλαμαριά: Ελεύθερος ο 55χρονος για την εγκατάλειψη εννέα γατακίων

Σοκ στην Καλαμαριά: Ελεύθερος ο 55χρονος για την εγκατάλειψη εννέα γατακίων

Ελεύθερος αφέθηκε ο 55χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Καλαμαριά, καθώς φέρεται να εγκατέλειψε εννέα γατάκια σε οικόπεδο της περιοχής, ενόψει προκαταρκτικής έρευνας.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε επείγουσα έρευνα για να διερευνηθούν οι συνθήκες της εγκατάλειψης και να αξιολογηθούν κρίσιμα στοιχεία που θα επηρεάσουν την ποινική αντιμετώπιση του 55χρονου. Η ηλικία των ζώων κατά τον χρόνο της εγκατάλειψης θα κρίνει αν οι πράξεις θα χαρακτηριστούν πλημμεληματικές ή κακουργηματικές.

Θα εξεταστεί εάν τα γατάκια ήταν νεογέννητα ή είχαν φτάσει σε ηλικία απογαλακτισμού, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης. Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης θα καταθέσει για να συνδράμει στη διακρίβωση της ηλικίας και της κατάστασης των ζώων.

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι εις βάρος του 55χρονου έχουν επιβληθεί εννέα διοικητικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ το καθένα για κακοποίηση ζώου, καθώς και ένα πρόστιμο 300 ευρώ για μη τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης, με το συνολικό ύψος των προστίμων να ανέρχεται σε 270.300 ευρώ.

Loading

Play